Artistisk gymnastik och truppgymnastik på SM-veckan 2023

SM-veckan 2023

I veckan blev det klart vilka idrotter som är aktuella för SM-veckan 2023 och gymnastik är åter igen med på listan. Disciplinerna vi får se i Umeå nästa sommar är artistisk gymnastik och truppgymnastik.

SM-veckan är ett multisportarrangemang som återkommer varje år med en vintervecka och en sommarvecka på olika platser i Sverige. Under en och samma vecka koras då svenska mästare i ett flertal idrotter. SM-veckan sommar 2023 går av stapeln i Umeå den 27 juni-2 juli och av gymnastikens discipliner kommer vi att få se artistisk gymnastik och truppgymnastik under veckan.

Både artistisk gymnastik och truppgymnastik har varit med under SM-veckan tidigare. Under årets sommarvecka i Linköping som drar igång den 28 juni kommer vi att få se både manlig och kvinnlig artistisk gymnastik tillsammans med hopprep. Senast vi fick se truppgymnastik på SM-veckan var 2019 i Malmö.

SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet i samarbete med berörda specialidrottsförbund och världsstaden. Idrotter som vill vara med på SM-veckan måste ansöka om att få vara med.

Listan över alla idrotter som är aktuella för SM-veckan 2023 finns här.

Publicerad: 2022-06-17

UPPTÄCK MER