Kämpinge GF är Årets Förening 2022

En bild

Varje år utser Gymnastikförbundet Årets Förening. Utmärkelsen bygger på nomineringar från regionerna och för året 2022 är det Kämpinge GF som tilldelas den fina utmärkelsen.

Årets förening grundades 1973 och har under de senaste 50 åren utvecklats från två barngrupper och ett motionsgäng mammor till en av Gymnastikförbundets större föreningar. Kämpinge Gymnastikförening är en viktig aktör i kommunen och en mycket stor andel av kommunens barn och ungdomar har lagt grunden till sin motoriska utveckling inom ramen för föreningens verksamhet.

Kämpinge GF är också den förening som har tagit hopprep som disciplin till Sverige och in i Gymnastikförbundet. Många års hårt arbete har nu lett till en disciplin med många aktiva och föreningar från norr till söder. Kämpinge GF var med och grundade världshopprepsförbundet ESRO, som i år firar 30-årsjubileum. Föreningen har också deltagit i samtliga VM och EM i hopprep sedan sporten grundades och blev officiell tävlingssport och har också arrangerat både ett EM (2009) och ett VM (2016) på hemmaplan.

Även utanför hopprepet är föreningen aktiv internationellt och har deltagit i samtliga Gymnaestrador sedan 1986 och där återkommande fått hedersuppdraget att delta vid de särskilda uppvisningsgalorna. De ca 170 ledarna är välutbildade och både nya ledare och de som har varit ledare länge uppmuntras till att fortsätta utbilda sig och utvecklas. Föreningen deltar aktivt vid förbundsmöten, gymnastikforum, tävlingsforum och andra nationella mötesplatser för att både utveckla föreningen och bidra till förbundets utveckling.

För att leva upp till föreningens motto Bredden, glädjen, eliten genomför man också olika aktiviteter för att främja gemenskapen mellan föreningens medlemmar.

Kajsa Murmark var med och grundade föreningen för 50 år sedan och för både henne och föreningen betyder utmärkelsen mycket.

- Det är jätteroligt! Under vårt 50-års firande i slutet av april fick vi ta emot Årets Förening i Syd så det blev en riktig fest och så kul att få ta emot utmärkelsen i ett sånt sammanhang. Att vi nu blir årets förening i hela Gymnastikförbundet känns fantastiskt. Är det någon gång det är extra kul att få utmärkelsen så är det i år.

Kajsa fick den glada nyheten precis innan föreningens årsmöte förra vecka, och efter en intensiv period med både 50-årsfirande, SM i hopprep och annat blev utmärkelsen ett härligt avslut på en händelserik tid. Medlemmarna fick reda på den glada nyheten under årsmötet och det blev såklart ett stort jubel.

- Att få utmärkelsen känns som ett erkännande för hur härligt det är med rörelse hela livet. Vår förening erbjuder gymnastik från familjegympa upp till senior, för pojkar och flickor, både bredd, elit och alla kan gympa. Så vi känner verkligen att vi lever upp till rörelse hela livet. Vi är väldigt stolta och glada över utmärkelsen.

Stort grattis Kämpinge GF!

Bilder från föreningens 50-års uppvisning i slutet av april. Foto: Bertil Wilén och Therese Wettergren.

Publicerad: 2023-05-16

UPPTÄCK MER