Kansliet möter: John-Anders Poidnakk, GK Norra Norden

En bild

Häng med oss på en liten sommarturné runt om i regionen där vi under ett antal veckor får träffa olika personer inom gymnastiken i norr. Vi möter gymnaster, anställda och på olika sätt - ideellt engagerade. Hoppas du hänger med!

I fredags ringde vi upp John-Anders Poidnakk som jobbar som kanslist i GK Norra Norden, Kiruna, sedan många år tillbaka.

Hej John-Anders! Hur är läget?

Stressigt! Det är ju sista dagen innan semester. Så det är in i kaklet för att få klart så mycket som möjligt.

…och så ringer jag och stör! Tack för att du tar dig tid till det här.

Du jobbar som kanslist i GK Norra Norden och har gjort det i 26 år…vad skulle du säga är det bästa med ditt jobb?

Att få jobba med barn och ungdomar. Och att få se barnens glädje när de håller på med något som de tycker är roligt. Sen när de blir äldre och duktigare är såklart också kul, men jag skulle nog säga att det är de yngre barnens glädje som är den absolut bästa. Barn är så roliga och så naturliga, man önskar att vi kunde behålla det där naturliga lite mer även när vi blir äldre.

Vad är det bästa med Kiruna då?

Omgivningen, naturen, friheten. Fjäll och stora ytor. Det är bara att se sig omkring och ju äldre man blir desto mer uppskattar man det.

Förra veckan fick vi ju veta att Johanna Sarri utsetts till årets ledare i hela landet. Så kul! Kan du inte säga några ord om Johanna?

Ja, men alltså hon brinner ju för gympa. Gymnastiken har genomsyrat hela hennes uppväxt och jag har fått följa henne ända sedan hon var ung gymnast. Hon bjuder på sig själv så mycket och har ett sådant otroligt driv och ett så gediget intresse för gymnastiken. Hon vill att andra ska få känna den där glädjen som hon själv känner - jag tror att hon kommer hålla på med det här hela livet. Gympa-Sverige är stort så det är kul att driftiga personer uppmärksammas även här uppe!

Coronapandemin har påverkat oss alla – även er. Vilka utmaningar ser du inför kommande termin kopplat till pandemin?

Helt klart att få tillbaka de som har haft uppehåll från gympan. Framför allt alla äldre motionärer/medlemmar inom vår gruppträningsverksamhet. Folk har ju ett behov, men de kanske har hittat andra "grejer" under pandemin, jag vet inte. Det är svårt att som ideell förening konkurrera med andra verksamheter. Alla privata gym och så har ju kunnat hålla igång och ha öppet på ett annat sätt. Sedan hoppas jag även att vi kommer igång med tävling för våra gymnaster igen.

Vad händer i sommar i föreningen?

Vi kör Sommargympaskola v.32-33, dock i begränsad omfattning med max 50 barn/vecka. Där har vi feriearbetare som är ledare och alla får inför gympaskolan gå utbildningen ”Newcomer” med Linda Karlsson från RF-SISU Norrbotten.

Vad ska du själv göra på semestern då?

Jag har inte planerat någonting. Jag och min sambo har köpt husvagn så vi får se vad det blir. Man har inte samma sociala umgänge ännu, vi måste fortsätta vara försiktiga med det.

Stort tack John-Anders och ha nu en riktigt fin sommar och semester!

Foto: Från 2020 när John-Anders blev uppvaktades av GK Norra Norden för sina 25 år som anställd i klubben.

Publicerad: 2021-07-05

UPPTÄCK MER