Specialhallar i Norr

En bild

I region Norr finns fyra hallar som är specialanpassade för gymnastik:

Norrbotten

GK-hallen, Kiruna (truppgymnastik, artistisk gymnastik)

Adress: Vaktgatan 10

GKNN:s hall är en specialanpassad hall för både truppgymnastik och artistisk gymnastik (AG). Här finns bland annat AG-redskap såsom bom, dam- och herrbarr, räck, ringar, bygelhäst och ett friståendegolv. Hallen är utrustad med tumblinggolv, trampetter, en trampolin och även övriga mindre, lösa redskap som kan användas för både truppgymnastik och artistisk gymnastik. Här finns två gropar, en öppen från friståendegolvet samt trampolinen och en MD-grop från bom, hopplänga och tumbling samt under barr/snurräck/räck.

Älvsbyvärken, Älvsbyn (artistisk gymnastik)

Adress: Ställverksvägen

Älvsbyvärken är en specialanpassad hall för artistisk gymnastik. Det har varit Älvsbygymnasternas träningslokal sedan 1993. Hallen är utrustad med en avlång grop för hoppbord, enkelbarr, ringar och räck. Här finns även hoppbord till fast landning, dubbelbarr (dambarr), bommar, golvbom, friståendegolv och voltlänga. För manlig artistisk gymnastik finns ringställning för både träning och tävling, snurräck, herrbarr och bygelhästar. Utöver detta finns trampolin, trampett, saltomatta och ett stort utbud av kringutrustning och lösa, mindre redskap som är nödvändiga för att bedriva träning av hög kvalitet.

VoltArenan, Luleå (truppgymnastik, artistisk gymnastik)

Adress: Murbruksvägen 20

VoltArenan invgdes 2003 och har sedan dess varit en av Lulegymnasternas träningslokaler. Det är en specialanpassad hall för både truppgymnastik och artistisk gymnastik (AG). Här finns bland annat AG-redskap såsom bom, dam- och herrbarr, räck, ringar, bygelhäst och ett friståendegolv. Hallen är utrustad med tumblinggolv, trampetter, en trampolin och även övriga mindre, lösa redskap som kan användas för både truppgymnastik och artistisk gymnastik. Här finns totalt tre gropar, två uppdaterade MD-gropar (en till hopp och tumbling, samt en till trampolin) och en något äldre grop under räcket.

Västerbotten

Gymnastikens hus, Umeå (truppgymnastik, artistisk gymnastik)

Adress: Marielundshallen, Mariehemsvägen 12

Gymnastikens hus i Umeå är en specialanpassad gymnastikhall, utrustad för att kunna bedriva de flesta disciplinerna inom gymnastik. Hallen är indelad i olika zoner som kan hyras separat. Till AG-zonen hör redskap såsom bom, dam- och herrbarr, ringar, räck, bygelhäst och hoppredskap. Till truppzonerna hör bland annat två tumblinggolv, ett fasttrack och trampettstationer med både hård landning och en höj- och sänkbar grop. I hallen finns en friståendeyta (AG), skumgropar och mjuklandningar, samt tre trampoliner. Läs mer på Umeå kommuns hemsida >>