Häng med GF Norr till World Gymnaestrada 2023 – vår resa börjar nu!

En bild

Vill du vara med och skapa något kreativt och nytt i grupp? Vill du lära känna nya människor, inspireras, ha kul och dessutom få en gymnastikupplevelse för livet? Följ då med oss till Gymnaestradan i Amsterdam 2023!

World Gymnaestrada är världens största gymnastikfestival som hålls vart fjärde år och lockar ett stort antal deltagare från hela världen. Deltagandet är för alla, oavsett kön, ålder, etnicitet, religion, bakgrund, förmåga eller social ställning. Sedan den allra första upplagan i Nederländerna 1953 har World Gymnaestrada rest runt i världen och vuxit till en mångkulturell gymnastikfestival. Efter 32 år återvänder denna fest till Amsterdam i Nederländerna och det förväntas bli något alldeles extra.

Varför vill vi till Gymnaestradan 2023?

Anledningarna till att åka på världens största gymnastikfest är många. Här beskriver vi varför vi hoppas kunna delta med ett stort gäng gymnaster och ledare från norr på World Gymnaestrada i Amsterdam 2023:

  1. För att fler föreningar i regionen ska få upp ögonen för uppvisningsgymnastiken. Uppvisning är för alla, barn som vuxna, för nybörjare, motionärer eller för riktigt avancerade gymnaster. Vi ser uppvisning som något kreativt, där vi tillsammans skapar, utmanar och tänker nytt i grupp. Vi ser uppvisning som ett alternativ för alla dem som inte vill tävla, men också som en möjlighet till att träna på att tävla.
  2. För att utveckla området träning. Rörelse är vårt språk och vill man skapa rörelse till musik är Gymnaestradan ett av, eller kanske till och med världens bästa evenemang att besöka för att inhämta inspiration från hela världen.

  3. För att främja vi-känslan i regionen, mellan föreningar och gymnastikdiscipliner. Vår vision är ALLA som vill ska kunna följa med!

  4. För att gymnaster och ledare från föreningar i norr, ska få ta del av detta fantastiska evenemang - tillsammans med alla andra svenskar på plats och alla de ca 20 000 gymnaster som förväntas delta från ett 50-tal olika länder! Under en vecka genomförs över 1 000 uppvisningar i en mångfald som saknar motsvarighet. En gymnastikupplevelse för livet helt enkelt!

Vad händer nu?

  • Anmäl ert intresse till oss om ni vill följa med! Gärna så snart som möjligt och senast 1 oktober genom att maila till norr@gymnastik.se. Senast i januari 2022 behöver vi ange antal deltagare från norr samt vilka uppvisningar vi önskar delta på.

  • Tidsplan med mål och aktiviteter: I augusti inleder GF Norr arbetet med att utforma en tidsplan med mål och aktiviteter hela vägen fram till Gymnaestradan 2023. Är du intresserad av att ingå i den arbetsgrupp/projektgrupp som ska arbeta med vår resa mot Gymnaestradan? Hör av dig!

  • Nationellt webbinarium: Den 8 september 2021 anordnar Gymnastikförbundet ett webbinarium för att utbyta erfarenheter och bygga upp ett nätverk med alla som vill följa med på Gymnaestradan 2023.

  • Regional informationsträff: Efter den 1 oktober bjuder vi in alla intresseanmälda till en regional, digital informationsträff där vi informerar om allt praktiskt kring Gymnaestradan. Hur fungerar det på plats med själva deltagandet och olika uppvisningar? Hur fungerar det med kost och logi? Hur skapar vi vår egna show och uppvisning? Hur tar vi oss dit? Och hur kan vi på egen hand och/eller tillsammans arbeta ihop/samla in pengar för att kunna delta?

Hoppas ni hänger med!

Länkar:

Regional "Save the date"- film på Youtube, som ni gärna får sprida vidare för att peppa ledare och gymnaster i föreningen.

Häng med GF Norr till Gymnaestradan - vår resa börjar nu! Pdf, 102 kB. (Nedladdningsbar pdf)

Trailer World Gymnaestrada 2023 på Youtube

Hemsida World Gymnaestrada 2023

Mer om World Gymnaestrada 2023 på Gymnastikförbundets hemsida

World Gymnaestrada 2023 på Facebook

Publicerad: 2021-07-09

UPPTÄCK MER