Kansliet möter: Frida Lindgren Lindwall, GF Holmsundsgymnasterna

En bild

Häng med oss på en liten sommarturné runt om i regionen där vi under ett antal veckor får träffa olika personer inom gymnastiken i norr. Vi möter gymnaster, anställda och på olika sätt - idéellt engagerade.

Vi fortsätter lyfta fram olika personer inom gymnastiken i norr och den här gången har vi ställt några frågor till Frida Lindgren Lindwall, före detta gymnast och numera truppledare i GF Holmsundsgymnasterna utanför Umeå. Frida är också ordförande i vår regionala Trupptekniska kommitté (TTK) samt ny utbildare för kursen Truppgymnastik A som Gymnastikförbundet lanserade den 1 augusti.

Hej Frida!

När jag började på GF Norr för snart 7 år sedan var du med i vårt dåvarande ungdomsråd som arrangerade läger och andra roliga aktiviter för alla unga gymnaster och ledare inom gymnastiken i norr. Därefter blev du ledamot i TTK där du sedan ett par år tillbaka är ordförande. Vad var det som gjorde att du började engagera dig för gymnastiken på regional nivå?

Jag tyckte att de lät spännande och roligt med att få vara med i gymnastiken på ett bredare sätt och få hjälpa fler att vara med om den glädje som gymnastik är för mig.

Berätta om din egen gymnastikbakgrund?

Jag tränade gymnastik själv i flera år. Efter ett tag slutade jag som gymnast, men fortsatte som tränare istället eftersom att jag fortfarande älskade gymnastiken.

Du är ledare i GF Holmsundsgymnasterna. Hur är känslan/läget i föreningen efter 1,5 år med Coronapandemin?

Det har varit tufft för oss precis som för alla andra, men just nu är vi mest bara taggade att få återvända till lite mer normala omständigheter och få utöva sporten som vi alla älskar.

Berätta gärna lite kort om föreningen och dess verksamhet för dem som inte känner till den.

Holmsundsgymnasterna är en ideell förening som har allt från barngymnastik och familjegymnastik till truppgymnastik för olika åldrar och nivåer (både träningstrupper och tävlingstrupper).

Vad händer inom truppgymnastiken i norr i höst och vad jobbar ni i kommittén med just nu?

Just nu jobbar vi på att få komma tillbaka lite efter covid-19. Vi hoppas att alla utbildningar ska kunna genomföras som planerat och så vi håller tummarna för att vi ska kunna anordna och genomföra tävlingar igen.

Beskriv kommitténs uppdrag.

Trupptekniska kommitténs uppdrag är väldigt kortfattat att hålla koll på allt som har med de regionala trupptävlingarna att göra, exempelvis domare och regler. Vi stöttar också kansliet i utbildningsverksamheten genom att hålla koll på utbildningsbehovet i våra föreningar.

Du är ny utbildare på den nya kursen Truppgymnastik A som lanserades den 1 augusti och genomförs för första gången i Umeå den 18-19/9. Vad är dina tankar om kursen och ska det bli kul att äntligen få genomföra den?

Det är såklart lite nervöst men det ska bli himla roligt att äntligen få komma igång. Tror det kommer bli super!

Vad gör du helst när du inte sysslar med gymnastik?

När jag inte sysslar med gymnastiken så är jag helst med min familj och mina vänner!

Tack Frida!

Imorgon rullar vi in på den sista veckan av sommarturnén! Hoppas ni hänger med!

Publicerad: 2021-08-15

UPPTÄCK MER