Seniorträning med Irene Samuelsson och Moowy med Anneli Timen!

En bild

Gymnastikförbundet Norr bjuder in dig som är ledare och/eller medlem i en gymnastikförening till en kostnadsfri inspirationsdag tillsammans med Irene Samuelsson, Anneli Timen och Seniorprojektet!

Plats och tider:

  • Lördag den 21 maj kommer det att hållas i Luleå
  • Söndag den 22 maj kommer det att hållas i Umeå.

Prel. Schema:
09:00 – 09:30 - Registrering och välkomna säger Norr – Irene Samuelsson från Nationella Gymnastikförbundet berättar om seniorprojektet

09:30 – 10:00 – Redskapsbana med Irene Samuelsson

10:10 – 10:50 - Powergympa med bollar och gummiband

11:00 – 11:30 Lunch

11:40 – 12:20 Moowy – Rörlighetspass med kroppen genom stretch och rörlighetsövningar.

12.30 – 13:30 Videoföreläsning: Michail Tonkonogi Styrketräning för äldre – Senior-Power

13:45 – 14:00 Avslutande samtal

Vi hoppas att just du vill vara med och att vi ses i Luleå eller Umeå! Du anger i anmälan om du vill delta i Luleå eller Umeå.

Länk till anmälningssidan>>

Här kan du läsa och ladda ned inbjudan som pdf>> Pdf, 383 kB.

Anmälda får mer information utskickat per e-post efter sista anmälningsdag.

Varmt välkommen!


Lite mer information om föreläsningen/dagen:

Några välkomnande ord, Irene Samuelsson heter jag och kommer från Nationella Gymnastikförbundet, där jag arbetar med gruppträning, vuxengymnastik, seniorträning och med mycket föreningskontakter. Det senaste åren med mer seniorträning eftersom vi driver ett Seniorprojekt med stöd från RF(Riksidrottsförbundet). Det kommer jag att berätta mer om när vi ses. Är också Gruppträningsinstruktör sedan manna minne – men också utbildad PT, hyffsat nyligen.

Anneli Timen kommer att vara med och har fokus på rörelse, hon är personlig tränare och instruktör. Tränar CrossFit till vardags och brinner för att hjälpa människor att få ut något ur sin träning. Att anpassa träningen så att den känns meningsfull.

Mer om passen under seniordagen

Redskapsbana för seniorer
Det känns helt självklart att vi inom Gymnastikförbundet ska ha en redskapsbana även för seniorer. Med hjälp av gympasalens olika redskap bygger vi upp en enkel och lite utmanande redskapsbana. Du får upp lite puls, du får öva greppförmågan, balans, hopp och smidighet. Bra för knopp och kropp och roligt att göra något annat ibland.

Powergympa med fokus styrka
Ett vanligt gympapass men med lite extra styrka, och i det här passet använder vi bollar och band, för att öva snabbhet och flexibilitet med boll och styrka med hjälp av gummibanden. Ett pass där du får puls, rörlighet, styrka och balans. Ett pass som alla behöver!

Moowy med Anneli Timen

Hållning, gång och rörlighet. Ett pass där vi går igenom hållningen, hur ska den se ut?, hur känns en bra hållning och varför är det viktigt med en bra hållning? Har du funderat på hur du går? Visste du att din gång påverkar din muskulatur och dina leder? Vi tittar på vad som är viktigt att tänka på och går igenom rörligheten genom stretch och rörlighetsövningar.

Videoföreläsning: Michail Tonkonogi Styrketräning för äldre – Senior-Power

En videoföreläsning med Michail Tonkonogi, professor i idrottsvetenskap från Högskolan i Falun som berättar om Senior Power och hur ska vi träna när vi blir äldre.

Publicerad: 2022-04-20

UPPTÄCK MER