Special Olympic School Day i Luleå!

En bild

Under 26-27 april var det full fart i Arcushallen i Luleå under de två dagarna som Special Olympic School Day arrangerades. Med nära 500 anmälda deltagare från 12 olika kommuner fylldes hallen av energi!

Parasport Norrbotten har sen 2001 arrangerat mötesplatser med idrottsfokus för barn, ungdomar och vuxna med rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning. Special Olympic school days ger deltagare från hela Norrbotten möjligheten att under två dagar komma och testa på olika idrotter. I år fanns sex idrotter med varav paragymnastik och paraparkour fanns representerad genom den lokala föreningen Lulegymansterna.

Vi har pratat med Lena Revholm, idrottskonsulent på Parasport Norrbotten och en av arrangörerna av Schoold Day i Luleå. Hon berättar att School Day ger deltagare från hela Norrbotten en möjlighet att testa idrotter som man kanske aldrig har funderat på innan. Idrottsdagarna öppnar dörrar för att få fler idrotter och föreningar att engagera sig och erbjuda aktiviteter; där deltagare med olika förutsättningar får möjlighet att vara med i ett sammanhang genom idrotten. Det ger även vinster i form av att föreningar kan få stöd och förståelse för att det inte är så stora anpassningar som behövs för att starta och genomföra paraidrott i sina hemkommuner.

Att vara på plats och se alla glada, engagerade och peppade deltagare visar på hur viktigt idrott är för alla. Det är ett givande tillfälle för deltagare på school days att prova på gymnastik och Parkour men även ett tillfälle för förbund, föreningar och ledare att föra dialoger om hur man kan sätta i gång med både utbildning och träning inom paragymnastik och paraparkour. Det är ett bra forum för att samarbeta och dela erfarenheter med andra idrotter och förbund och vi längtar redan till nästa år!

Parkour
gymnastik
gymnastik
Gymnastik

Foto: Lena Revholm

gymnastik
gymnastik
gymnstik

Foto: Lena Revholm

Publicerad: 2023-04-28

UPPTÄCK MER