Guld i lag-SM för Manlig AG!

En bild

Fr. v: Kaspar Ericsson, Olof Antti,Marcus Stenberg, Emil Espling, Foto:privat

I fredags avgjordes Lag-SM i Manlig Artistisk Gymnastik på Lingvallen utanför Ängelholm. Vi är glada att rapportera att en av våra Manlig AG föreningar i region Norr var på plats och tävlade, Lulegymnasterna lyckades bryta Hammarbygymnasternas 5-åriga segersvit och tog hem guldet!

Lulegymnasterna har tidigare som bäst placerat sig som 3:a och Hammarbygymnasterna har varit den helt dominerande föreningen. Att Lulegymnasterna nu lyckats ta guldet är historiskt för föreningen och ett bevis på att föreningen har bredd, topp och bra tränare.

Lulegymnasterna representerades av Marcus Stenberg, Emil Espling, Olof Antti och Kaspar Ericsson samt tränaren Lars Stenberg. Det är ett meriterat lag där Marcus har erfarenhet från både EM och VM, Olof från JVM och JEM, Kaspar från JNM och Emil från flertalet SM.

10 lag från hela Sverige ställde upp och det blev en mycket jämn och spännande tävling där allt avgjordes i sista redskapet.

”Lulegymnasterna har under de senaste 10-12 åren byggt upp gedigen verksamhet inom manlig artistisk gymnastik och att nu få toppa detta med det mest prestigefyllda SM-tecknet känns oerhört bra! Vi har tidigare vunnit individuella SM-tecken både i mångkamp och individuella redskap både på junior och seniornivå men det här slår allt!” säger tränaren Lars Stenberg i en kommentar.

Vi önskar ett stort grattis Marcus Stenberg, Emil Espling, Olof Antti och Kaspar Ericsson, tränaren Lars Stenberg och Lulegymnasterna till guldet!

Kompletta resultat går att hitta här: Live Score - Sport Event Systems

Fr. v: Kaspar Ericsson, Olof Antti, Marcus Stenberg, Lars Stenberg, Emil Espling.

Fr. v: Kaspar Ericsson, Olof Antti, Marcus Stenberg, Lars Stenberg, Emil Espling. Foto:privat

Fr. v: Kaspar Ericsson, Marcus Stenberg, Olof Antti, Emil Espling. Foto:privat

Fr. v: Kaspar Ericsson, Marcus Stenberg, Olof Antti, Emil Espling. Foto:privat

Publicerad: 2024-05-14

UPPTÄCK MER