Hem / Om oss

Om oss

Gymnastikförbundet är en av Sveriges största idrottsorganisationer med 239 256 aktiva medlemmar i 1039 föreningar över hela landet.

Gymnastikförbundets vision är Rörelse hela livet. Till vår hjälp har vi en verksamhetsidé som tydliggör vårt gemensamma uppdrag och uttrycker kärnan i verksamheten;

Svensk Gymnastik möjliggör för alla att träna, tävla och uppleva rörelseglädje. Rörelse är vårt språk.

Nyfiken på vår verksamhet?

Här finns vår senaste verksamhetsberättelse för 2018/2019.

Här finns alla våra verksamheter att läsa om på webben.

Denna film visar flera av våra verksamheter:

Alla är välkomna

Alla är välkomna till oss - unga som gamla, motions- och tävlingsföreningar oavsett om de är stora eller små. I medlemsföreningarna finns glädje, värme, gemenskap och friskvård till motionärer och gymnaster i alla åldrar, lättillgängligt och prisvärt - nära dig.

Barn- och ungdomsgymnastik i form av lekfull, motorisk träning, skapar grunden för ett aktivt liv som motionär eller inom tävlingsgymnastik och andra idrotter. De flesta av våra många medlemmar ägnar sig åt motionsgymnastik. Av våra ca 260 000 medlemmar har 45 000 tränings- och tävlingsförsäkring, de flesta inom truppgymnastiken. Gymnastikförbundet i siffror hittar du här.

 

Generalsekreterare och ordförande

Ordförande i Gymnastikförbundet är Anna Iwarsson. Generalsekreterare är Pelle Malmborg. Förbundets nationella kansli ligger i Stockholm. Till medlemsföreningarnas stöd finns även åtta regionala kanslier. Läs mer om vår organisation.

 

Utbildning i fokus

Gymnastikförbundet har en mycket omfattande utbildningsverksamhet, som genomförs lokalt  i Gymnastiksförbundets regioner. Våra utbildningar sätter rörelse och ledarskap i centrum. De grundar sig på kunskap, är pedagogiska och lockar fram lusten att leda. Det finns ett brett utbud inom alla våra verksamheter, där du själv kan välja varierande inriktningar beroende på intresse.  

 

Tillsammans med Lillsved, Gymnastikförbundets egen idrottsfolkhögskola, vill vi vara en viktig resurs i ett samlat folkhälsoarbete både på nationell och lokal nivå.

Välkommen till oss!