Svensk idrott på Pride

Det börjar dra ihop sig för Pride och EuroPride. Här kommer lite info om RF och idrottsrörelsens engagemang under EuroPride samt lite praktisk info kring prideparaden 4 augusti i Stockholm.

I år är Sverige värd för EuroPride och det är Stockholm och Göteborg som står som värdstäder. Det betyder att Pride i år kommer vara ännu större än ett vanligt pride-år. Den 27 juli drar det i gång i Stockholm och avlutas den 19 augusti i Göteborg. 

Riksidrottsförbundet arrangerar tillsammans med Stockholmsidrotten och Västra Götalands idrottsförbund både seminarier och deltagande i båda städernas parader. Vill ni veta mer så kan ni läsa här

Men nu gäller det Stockholm:

Pride house:

Vi kommer att ha ett seminarium på Pride House (Kulturhuset) ”En idrottsrörelse i regnbågens färger” den 30 juli kl 16:00-16:45 och den kommer att ledas av Sofia B Karlsson. Varmt välkomna dit!
Ni kan läsa mer om vad som händer på Pride House här.

Prideparaden:

Prideparaden är den 4 augusti. Paraden börjar kl 13:00 och avgår från Norr Mälarstrand. Idrotten samlas runt kl 12:00 vid vår anvisade plats. På plats kommer vi att dela ut armbindlar och flaggor. Vi har ett Facebookevenemang som ni mer än får hjälpa oss att sprida. Jag kommer uppdatera i det med mer praktiska detaljer och sånt när vi närmar oss.

RF:s facebookevenemang

Vi kommer ha en fotograf på plats från Bildbyrån.

I år kommer RF ha ett eget lastbilsflak med musik. Vill en hellre åka flak så är det bara att säga till mig (asa.bergstrom@rf.se) eller Sofia på sofia.bkarlsson@rf.se , så länge det finns plats så fyller vi på. Har ni flaggor eller annat piffigt så har vi gärna det på vår lastbil. Ju fler olika desto roligare.

Publikfriande är att ta på och med idrottsutrustning, visa upp sin idrott och vara aktiv i paraden, liksom att ha regnbågsfärgad utrustning och dekoration. Ta med föreningsflaggan, kom själv eller 10, 40, 100 stycken; anställda, klubbkompisar, förtroendevalda, familj och vänner. Alla är välkomna!

Ni behöver inte anmäla er till Paradorganisationen förutom om ni vill ha med ett fordon. Vad som gäller för det kan ni läsa om här.

Förra året var vi ca 1800 personer och en bra bit över 30 idrotter. Inte blir vi färre i år va!?

Och slutligen, här kan ni läsa mer om idrottsrörelsens inkluderingsarbete: http://www.rf.se/Inkluderandeidrott/ och på www.inkluderandeidrott.se

HAPPY PRIDE!

Hälsningar 

Åsa, Pride-koordinator Riksidrottsförbundet

 

 

Publicerad: 2018-06-28

UPPTÄCK MER