Restriktioner kopplat till pandemin släpps

Barn gör segertecken framför ribbstolar

Idag presenterade regeringen glädjande nyheter kopplat till pandemin och de rådande restriktionerna.

Från och med den 9 februari kan idrotten börja återgå till det normala, då släpps alla restriktioner som direkt riktar sig till idrotten. Det gäller bland annat begränsningar av antalet personer i träningslokaler, avrådan om att arrangera eller delta i tävlingar och läger samt begränsningar av allmänna sammankomster.

- Äntligen! Den här resan som förhoppningsvis nu är över har varit en stor utmaning för oss alla och jag känner både glädje men framför allt lättnad efter regeringens besked idag. Många har under lång tid bitit ihop och försökt hitta lösningar för att möjliggöra både träning och tävling men jag har sett att dessa ständiga omtag dränerat oss på energi. Med dagens besked hoppas jag att alla inom gymnastiken får en rejäl energikick och på allvar kan blicka framåt, kommenterar Pelle Malmborg, GS på Gymnastikförbundet dagens nyhet.

De rekommendationer som ligger kvar är att stanna hemma och undvika nära kontakter vid symptom som kan vara Covid-19 samt att ovaccinerade vuxna ska undvika trängsel och större folksamlingar inomhus.

Publicerad: 2022-02-03

UPPTÄCK MER