Lina Sjöberg i världscupsfinal i trampolin och Måns Åberg i semifinal

Hela laget på bild

I Baku tog sig Lina Sjöberg som första svenska någonsin till en världscupsfinal i individuell trampolin. Måns Åberg är vidare till semifinal i herrklassen och ett svenskt par är i final i den synkrona hoppningen.

På världscupen ser vi ett nytt tävlingsformat där hopparna genomför två valfria serier och där den bästa av de två serierna räknas.

I herrarnas individuella tävling där Adrian Lind Uppsala GF och Vilhelm Edhammer TK Levo gjorde debut i världscupsammanhang fick vi se fina insatser av de svenska hopparna. Måns Åberg från Upplands Väsby GK gick med en mycket bra första serie vidare till söndagens semifinal dit 16 hoppare kvalificerade sig.

Adrian gjorde en bra första världscup och tar med sig värdefulla erfarenheter från tävlingar på denna nivå hem till Uppsala. Även Vilhelm ska vara mycket nöjd med dagens insats. Efter en misslyckad första serie satte han den andra, vilket innebär att han är första reserv till morgondagens semifinal.

Måns serie:

Lina Sjöberg skriver historia, igen!

Fyra svenska damer tävlade i den individuella hoppningen och bland dem lyckades Lina Sjöberg tack vare en riktigt snygg och stabil serie ta sig vidare i tävlingen. Lina som är världens bästa gymnast i DMT visar att hon även är att räkna med i trampolin. Detta är första gången en svenska kvalificerar sig till en världscupsfinal i grenen.

Alice Flensburg, Uppsala GF gjorde en bra första serie i tävlingen och blev näst bästa svenska i kvalet och första reserv till finalen. Tilda Berg från Klippans GK gjorde en strålande världscupdebut. Hon hoppade igenom båda sina, i konkurrensen något lätta, kvalserier med fin stil. Thea Liljeroth, Gefle Flyers som även hon gjorde sin första världscup på seniornivå hade en mindre bra dag och kom tyvärr inte igenom någon av sina serier.

Linas serie:

På damsidan ställde Sverige upp med ett par i den synkrona hoppningen i form av Lina Sjöberg och Thea Liljeroth. De kommer får olika klubbar, men har tränat tillsammans en dag i veckan under den senaste perioden för att få ihop sin hoppning. I ett mer begränsat startfält bestående av enbart fem par är den svenska duo efter att ha tagit sig igenom hela serien i första omgången vidare till söndagens final.

Alla resultat från dagens kvaltävling hittar du här

Vill du se fler serier? Titta på trampolinlandslagets facebooksida.

Foto: Azerbaijan Gymnastics Federation

Publicerad: 2022-02-12

UPPTÄCK MER