Lina Sjöberg sexa i första världscupsfinalen och silver i synkronfinalen

En bild

Som första svenska någonsin i en världscupsfinal i individuell trampolin lyckades Lina Sjöberg ta en fin sjätte plats. Det följde hon upp med en silvermedalj tillsammans med Thea Liljeroth i den synkrona trampolinfinalen.

Finalpassen i Baku inleddes med herrarnas semifinal dit de bästa 16 hopparna från kvalet kvalificerat sig. Bland dem fanns Måns Åberg från Upplands Väsby GK. I semifinalen gick det inte riktigt som han tänkt sig. Han kom vid några tillfällen väldigt nära kanten och fjädrarna men lyckades kämpa sig igenom hela serien och tio övningar, även om han fick sänka svårigheten. Poängen 48.570 räckte inte till vidare avancemang i tävlingen.

Måns serie:

- Jag är nöjd med tävlingen på sin helhet. Jag har en plan inför mot EM som jag följer och denna avstämning visar att jag går åt rätt håll. Semin var jättekul att få vara med i, jag är tacksam för möjligheten. Hade ont i foten från igår så var osäker på om det skulle hämma hoppningen idag. Tycker inte att det var några problem så känslan var topp inför tävlingen. Jag gick in och gav allt, kom fel tidigt och kunde inte reparera så det fick bli en promenad genom serien, kommenterar Måns Åberg dagens prestation.

Lina Sjöberg körde bra i finalen

Som första svenska i trampolinhistorien kvalificerade sig Lina Sjöberg från Uppsala GF till en världscupsfinal i den individuella hoppningen. Väl i finalen lyckades Lina ta sig igenom alla tio övningar, något som kom att bli värdefullt. Hon hamnade nära kanten men lyckades reda upp det riktigt bra och poängen 49.700 räckte till en fin sjätte plats.

Vann gjorde ryskan Irina Kundius, följt av Seljan Mahshova från Azerbajdzjan. Bronset gick till Giorgia Giampieri från Italien.

Linas serie: https://www.facebook.com/watch/?v=533809937828710

- Lite tråkigt att jag inte fick till det så bra som jag ville, men jag kom snett och det var svårt att kämpa tillbaka till mitten. Jag hade mer att ge idag än vad jag fick till, säger Lina Sjöberg som ändå var glad över att vara i final och att hon kom igenom hela serien.

Lina i tävlingsdräkt

- Jag saknade publiken på läktaren. Jag gillar att tävla när det känns stort!, kommenterar Lina.

Silver i synkronhoppningen

Lina Sjöberg och Thea Liljeroth, Gefle Flyers, var i final i den synkrona hoppningen. I det begränsade startfältet bestående av fyra par gjorde de en säker hoppning där de satte alla tio övningar och höjde sig från gårdagens kval. När två andra par inte kom igenom hela sina serier räckte poängen 42.030 till en andra plats och paret fick därmed med sig ett silver hem till Sverige. Det är den första medaljen i världscupsammanhang på trettio år! Finalen vanns av ett par från Turkiet och bronset gick till Ryssland.

- Jag är väldigt nöjd med resan hit till Baku med final- och semifinalplatser. Det har varit en bra helg för Svensk Gymnastik, konstaterar landslagstränare Per Holgersson.

Alla resultat från dagens kvaltävling hittar du här

Publicerad: 2022-02-13

UPPTÄCK MER