I vår startar årets spänstigaste utmaning - Hopprepsskoj!

En bild

Anmälningarna till årets hopprepsutmaning har rasat in. Vi är otroligt glada att så många skolor runt om i landet vill vara med och skapa rörelseglädje tillsammans, men nu vill vi också ha med våra föreningar!

Vad är Hopprepsskoj?

Hopprepsskoj är Gymnastikförbundets rörelsesatsning i skolan riktad mot elever i årskurs 1-6. Tillsammans med skolkamrater eller träningskompisar kan elever runt om i hela landet hoppa på rasten, på fritids eller på fritiden. Hopprepsskoj avslutas med en utmaning i maj 2022.

Utmaningen går ut på att tillsammans se hur många hopp ni kan komma upp i under de tre veckor som utmaning Hopprepsskoj pågår. Alla hopp kryssas av i en Hopp-o-meter och ansvarig lärare rapporterar in hoppen till oss för att utmaningen ska gå att följa. Fram till att utmaningen börjar får ni gärna hoppa hur mycket ni vill och ta del av vårt inspirationsmaterial. Utmaningen är kostnadsfri där endast hopprep och engagemang krävs.

Alla kan delta

Oavsett funktion eller nivå vill vi att alla får möjlighet att känns sig delaktiga. Därför kan en välja att rapportera in antal hopp eller tid för utövande på valfritt sätt.

Samtidigt passar vi på att tipsa om Rörelsebanken för paragymnastik där ni kan inspireras av filmade övningar anpassade för barn med någon form av funktionsnedsättning.

Föreningar får såklart vara med

Även om detta är en rörelsesatsning gentemot skolan vill vi gärna att föreningar också är med i utmaningen. Att få in hopprep i hallen kan en göra på många sätt. På hopprepsskoj.se finns massor med inspiration att plocka ifrån.

Gratispaketen gick åt men hopprep finns att köpa

Anmälan öppnades den 10:e februari, där de första 100 skolorna att anmäla sig fick varsitt kostnadsfritt hopprepspaket. Då det var så högt tryck på anmälan lyckades vi ordna fler gratispaket - och har sammanlagt tilldelat 300 klasspaket och ytterligare 25 skolpaket till skolor runt om i Sverige.

Det finns möjlighet att köpa hopprep anpassade för ålder till ett mycket förmånligt pris på hemsidan.

Besök hopprepsskoj.se

Publicerad: 2022-02-16

UPPTÄCK MER