Digitalt VM i hopprep

En bild

Efter en lång väntan har äntligen resultaten från VM och JVM 2021 i hopprep publicerats. Tävlingen genomfördes digitalt och det blev fina resultat för de svenska hopparna.

Efter två års inställda VM-tävlingar utlystes ett virtuellt VM och JVM under 2021. Sverige deltog med hoppare från Höganäs, Kämpinge, Lycksele och Tranås. Under 2-3 månader filmades alla tävlingsgrenar på hemmaplan för att sedan skickas in till det internationella förbundet IJRU för bedömning av domare från de olika länderna. Sverige ställde upp med tio domare som utbildades under våren.

I slutet av januari var alla filmer granskade och bedömda och resultaten kunde presenteras.

- Det blev ett VM med en stor dominans av deltagarna från länderna i Asien. Vi har upplevt hastighetsrekord som man inte trodde var möjliga, berättar Kajsa Murmark från Kämpinge GF.

Det bästa svenska laget, som består av de regerande svenska mästarinnorna från Kämpinge GF; Ebba Magnertoft, Ella Andersson, Ellen Forsell, Elsa Skansjö och Elsa Sunden tog en mycket fin sjätte plats i mångkampen i lag. De kom också sexa i både enkel- och dubbelrepstävlingen.

Personer står på händer med hopprep

Här har vi delar av ”E-laget” från VM 2019, som de kallas då alla har förnamn som börjar på E. Foto: Oberlaender media e.h.

Louise Sigsjö blev bästa svenska i den individuella seniortävlingen där hon kom sjua. Louise har efter VM bestämt sig för att lämna hopprepet för att istället satsa på truppgymnastiken.

Person tävlar i hopprep

Louise Sigsjö, här från VM 2019. Foto: Oberlaender media e.h.

Här kan du se de bästa hopparna från VM.

Även juniortävlingen dominerades av hoppare från Asien och framför allt Kina. Men de svenska hopparna gjorde fina prestationer och tog flera framskjutna positioner. Laget som vann JSM tidigare i år var topp-10 i alla de åtta grenarnas som ingår i mångkampen och i lagtävlingen tog de en mycket fin fjärdeplats efter tre kinesiska lag.

Se film från JVM hopprep här

Laget som tränar i Kämpinge GF består av Hanna Andersson, Ina Murmark, Lova Lindgren, My Husberg och Olivia Odenhag. Bästa svenska individuella juniorresultat stod Ina Murmark för med sin tionde plats i mångkampen.

Här kan du se de bästa hopparna från JVM.

Stort grattis till alla fina prestationer!

Publicerad: 2022-02-17

UPPTÄCK MER