Fina svenska prestationer vid JNM i truppgymnastik

JNM truppgymnastik

Under lördagen genomfördes JNM i truppgymnastik i danska Randers. Våra juniorgymnaster från Sverige visade upp strålande fin gymnastik och belönades med fem medaljer av fem möjliga.

Det blev en härlig gympadag i Danmark när nya nordiska juniormästare skulle koras, inte minst för våra juniorlag från Sverige. Tävlingarna inleddes i mixedklassen där GK Splitt stod för en fin och stabil insats. Laget från Ystad belönades med mixedtävlingens högsta friståendepoäng och vid tävlingens slut fick de även kliva högst upp på pallen och ta emot guldmedaljen. Både silver och brons gick till Danmark.

GK Splitt segervrål

Segervrål från GK Splitt.

I damklassen blev det en jämn kamp mellan framför allt de två svenska och de två danska lagen. Både GF Kennedy och Brommagymnasterna från Sverige visade upp svår och snygg gymnastik i alla tre redskap. Trots att de danska lagen belönades med mycket höga poäng i fristående så var det Brommagymnasterna som knep guldet. De fick dessutom sällskap på pallen av GF Kennedy som kom på en fin bronsplats. Silver gick till Danmark.

JNM danska och svenska lag på prispallen

Danskt på toppen i herrtävlingen.

Tävlingsdagen avslutades i herrklassen som även den skulle stå mellan Sverige och Danmark. Först ut av de svenska lagen var laget från Uppsala som bjöd på mycket svåra volter i trampett, men tyvärr blev det några fall. Det andra svenska herrlaget Brommagymnasterna stod för en genomgående stabil insats med endast ett fåtal missar. Till slut blev dock det danska laget från Aarhus för svåra att slå och dagen avslutades med silver till Brommagymnasterna och brons till Uppsala.

Stort grattis till väl genomförda tävlingar hälsar vi våra svenska medaljörer!

Här hittar du alla resultat

Publicerad: 2022-04-10

UPPTÄCK MER