Lina Sjöberg och Niklas Lindqvist tog hem två guld var på SM i trampolin och DMT

Bildtext: SM i trampolin

Idag avgjordes finalerna på SM i trampolin och DMT för herrar och damer och det blev fina tävlingar i Örkelljunga.

Två SM-guld för Lina Sjöberg

I den individuella trampolinen för damer vann Lina Sjöberg tävlingen i ett finalfält som bestod av sex gymnaster. Silvret gick till Hanna Rydén, Upplands Väsby GK och brons till Linn Bohlinder från samma klubb.

Tävlande damer i SM 2022

Linn, Lina och Hanna, medaljörer på SM i individuell trampolin på SM 2022.

I DMT-finalen var det ingen av de övriga gymnasterna som kunde hota den regerande världsmästarinnan Lina Sjöberg som på ett övertygande sätt tog tillbaka guldet från förra året. Tuva Stjärnborg från Klippan tog silver och förra årets SM-vinnare Clara Melin Uppsala GF, tog hem bronsmedaljen.

- Det känns väldigt bra att jag lyckades knipa gulden i både trampolin och DMT, det hade jag faktiskt inte trott. Jag lyckades tyvärr stuka min fot förra torsdagen så jag har fått ladda upp utan träning en dryg vecka innan och har därför fått göra om i både mina trampolin- och DMT serier. Men jag är väldigt nöjd att foten höll och att jag lyckades prestera så bra som jag gjorde. Det jag gjorde idag var nog det bästa jag kunde fått till denna helg, så därför är jag nöjd även om det såklart är lite väl långt ifrån den nivå jag behöver ha om två veckor på världscupen och EM, säger Lina Sjöberg.

I den synkrona hoppfinalen vann det rutinerade och väldigt synkroniserade paret bestående av Hanna Rydén, Upplands Väsby GK och Sofia Redman, TK Levo guldet på ett övertygande sätt. Andra platsen gick till Tilda Berg och Maja Jönsson från Klippans GK och på en tredje plats kom Linn Bohlinder Upplands Väsby GK och Tuva Stjärnborg från Klippans GK.

Två guld till Niklas Lindqvist

På herrarnas sida blev det en öppen final i den individuella trampolinen. Då en av favoriterna, Jonas Nordfors, avstod från att tävla på grund av ryggont och regerande SM-mästare Måns Åberg hoppade ut i sin serie så vann rutinerade Niklas Lindqvist från Upplands Väsby GK. Det var hans första SM-guld i karriären. Silver och brons gick till Vilhelm Billvén Edhammer och Oliver Arthursson båda från TK Levo.

Tävlande herrar SM 2022

Vilhelm, Niklas och Oliver, medaljörer på SM i individuell trampolin 2022.

I DMT blev det en tät final med fyra gymnaster som fightades om guldet. Vann tävlingen gjorde Adrian Lind från Uppsala GF, som med två svåra och säkra hopp tog sitt första SM-guld. Han vann före Gustav Tingelöf från Uppsala GF. Jacob Carlén från FK Tor, som vann SM 2021, tog bronset.

I den synkrona hoppningen fick Måns Åberg revansch och tog tillsammans med klubbkompisen Niklas Lindqvist hem guldet med en svår och synkad serie. Silvret gick till Melker Fhager och Adrian Lind från Uppsala GF och bronset landade hos Linus von Heideman Västra Frölunda TK och Vilhelm Billvén Edhammer från TK Levo.

- Det känns fantastisk! Det var långt över förväntan. Jag har varit skadad under hösten och är inte helt tillbaka så det betyder jättemycket att få det första SM-guldet, säger Niklas.

Måns Åberg brukar hoppa synkron trampolin med Jonas Nordfors, men när han var skadad bestämde sig Niklas och Måns för att anmäla sig.

- Det har inte blivit så mycket träning ihop, men det kändes säkert på förträningen och vi hoppade synkat idag, avslutar Niklas som nu ser fram emot Frivolten Cup och en världscup i Portugal under sommaren.

Här kan du titta på tävlingarna och se alla resultat från helgens USM, JSM och SM.

Publicerad: 2022-05-15

UPPTÄCK MER