Wilma Jönsson är svensk mästare i aerobic gymnastics 2022

Aerobic gymnastics tävlande med priser

Under lördagen avgjordes SM i aerobic gymnastics i Staffanstorp. Åtta gymnaster från fyra olika föreningar gjorde upp om medaljerna och när tävlingen avslutats var det Wilma Jönsson som fick kliva högst upp på pallen.

Det blev en dag full av gymnastik när både SM, JSM, USM och rikscupen i aerobic gymnastics avgjordes i Staffanstorp nere i Skåne. Perform Aerobic GC stod som arrangör och det blev en tävlingsdag fylld av show. Efter att alla åtta tävlande seniorer visat upp sina program stod det klart att Wilma Jönsson från Trelleborgs Gymnastic & Dance Club tagit sitt andra officiella SM-guld med den höga poängen 19.333. Wilma tog SM-guld även 2019 och 2021, men eftersom det var för få deltagare under förra årets mästerskap räknas det som inofficiellt. 2020 ställdes tävlingen in på grund av pandemin.

- Det känns jättebra att vinna idag, det känns som ett kvitto på all träning man lagt ner. Det känns också bra att jag satte allt som jag ville sätta och fokuserade på rätt saker, så jag är nöjd med dagens prestation. Det kan alltid bli bättre, men jag är nöjd! Kommenterar Wilma efter vinsten.

På andraplats kom Emma Sandström från Vänersborgs GF med poängen 18.167 och på tredjeplats kom Alva Larsson från Trelleborgs Gymnastic & Dance Club som fick poängen 17.966. Stort grattis till alla medaljörer!

Wilma siktar vidare mot VM

Efter helgens SM laddar Wilma om och siktar vidare mot VM som går i portugisiska Guimaraes den 16-18 juni.

- Att vinna idag kändes också som ett bevis på att det är den bästa gymnasten vi skickar till VM och det gav mig en extra push att ladda om inför det mästerskapet, säger Wilma.

Vi önskar Wilma lycka till med se sista förberedelserna inför det stora mästerskapet.

Här finns alla resultat från lördagens tävlingar i aerobic gymnastics

Publicerad: 2022-05-22

UPPTÄCK MER