Finalplatser i DMT säkrade på världscupen i Rimini

Trampolin och DMT sveriges tävlande

I ett varmt Rimini inleddes idag världscupen i trampolin och DMT och vi fick se tre svenskar ta sig vidare till morgondagens finaler.

Tävlingarna började med kvaltävlingar individuell trampolin och DMT för både damer och herrar.

I den individuella trampolinen för herrar tävlade Jonas Nordfors, Måns Åberg, Linus von Heideman och Vilhelm Edhammer i kvalet. Alla tre körde igenom sina serier bra, men i det tuffa startfältet blev det inget vidare avancemang.

I damernas trampolintävling såg vi Lina Sjöberg, Hanna Rydén och Tilda Berg. Inte heller här blev det någon semifinal, men tjejerna visade på en bra och stabil hoppning.

Nivån på DMT för herrar är hög i Sverige just nu och fyra gymnaster deltog i kvalet; Linus Oledal, Adrian Lind, Gustav Tingelöf och Jonas Nordfors. De bjöd på en genomgående bra hoppning och Jonas Nordfors är tillsammans med Linus Oledal vidare till lördagens final.

Lina Sjöberg, giganten inom internationell DMT, är efter två bra hopp vidare till lördagens final. Tilda Berg gjorde även hon ett bra kval med två fina, men lite enklare hopp, och gick inte vidare i tävlingen.

Förutom finalerna i DMT går kval och final i synkron trampolin i morgon.

Här hittar du resultat från tävlingen

Följ svenskarnas tävling på facebook, SWEtrampoline

Publicerad: 2022-05-27

UPPTÄCK MER