Silver för Lina Sjöberg och brons till Jonas Nordfors i världscupsfinal i DMT

Lina och Jonas

Med tre finalplatser i DMT var det upplagt för en riktigt rolig dag på världscupen i Rimini.

Lina Sjöberg, som vässar formen inför EM, visade verkligen att hon är att räkna med. I tävlingen hoppar alla åtta finalister i första omgången och de fyra bästa får ytterligare ett hopp. Med en svår första kombination tog Lina sig vidare till andra omgången. Där höll hon nerverna i styr och presterade finalens näst bästa hopp och tog hem silvermedaljen efter kanadensiskan Gabriella Flynn. Bronset gick till Shelby Nobuhara från USA.

- Jag är supernöjd att jag fick till två bra kombinationer idag. Det är såklart lite surt när det bara skiljer en tiondel till guld, säger Lina som berättar att det var kul att testa det nya systemet i finalen även om det var svårare att planera sin hoppning.

Nästa vecka börjar EM där Lina är en storfavorit.

- Det blev ett bra genrep. Jag har inte haft rätt uppladdning inför EM då jag stukade foten för några veckor sedan. Men nu har jag fått mer hoppning i kroppen och har fått känna på redskapen i hallen, så det känns skönt, avslutar Lina.

På herrsidan var Jonas Nordfors och Linus Oledal i final. Jonas var först ut med ett svårt hopp. Det blev det lite många steg i landningen i den avslutande trippla pikvolten men Jonas tog sig som fjärde och sista person in i andra omgången. Där var han säkerheten själv och tog på ett stålande sätt hem bronset. David Franco från Spanien vann guld och Tomas Minc USA tog silver. Linus Oledal gjorde också ett bra, men lite långt hopp i den första omgången och blev åtta i tävlingen.

- Jag är fruktansvärt nöjd! Mitt första hopp var inte det bästa jag gjort, men jag gick vidare och gjorde ett OK hopp till som ledde till brons. Jag kunde inte få en bättre uppladding inför EM nästa vecka, säger en nöjd och glad Jonas Nordfors.

Under dagen genomfördes även kval- och finaltävlingar i synkron trampolin där Sverige hade ett damlag i form av Sofia Redman/Hanna Rydén, samt två par i herrtävlingen; Måns Åberg/Jonas Nordfors och Linus von Heideman/Vilhelm Edhammer. Sofia och Hanna inledde svenskarnas kvaltävling och genomförde två bra och synkade serier, men som tyvärr inte räckte till final. Däremot fick de ihop kvalpoängen inför kommande VM, vilket tjejerna är nöjda med. I herrarnas kvaltävling, där det var många som hoppade ut, däribland Linus von Heideman och Vilhelm Edhammer. Måns och Jonas körde ett riktigt bra kval, även om det inte räckte hela vägen in i finalfältet.

Här hittar du alla resultat

Jonas och Linas kombinationer hittar du på Instagram @gympabubblan

Publicerad: 2022-05-28

UPPTÄCK MER