Lina Sjöberg, Linus Oledal samt två synkronpar till final i världscupen

Landslaget i trampolin

Delar av landslaget i trampolin har firat midsommar genom att tävla i världscupen i trampolin och DMT i Portugal och två svenska DMT-hoppare har tagit sig vidare till morgondagens finaler. Dessutom har vi två par i den synkrona hoppfinalen.

Efter lördagens kvaltävlingar är Lina Sjöberg, Uppsala GF, i final i specialgrenen DMT efter två oerhört säkra hopp och landningar. De två hoppen gav henne kvalets högsta poäng. I final har vi också Linus Oledal från Västra Frölunda GK som med två fina hopp tog sig in som sjätte gymnast i herrarnas finalfält. Det är på kort tid hans andra finalplats i världscupen. Clara Melin, Uppsala GF, gjorde en fin världscupdebut och placerade sig på en 13:e plats i DMT-kvalet.

I den individuella trampolinhoppningen gjorde alla fyra svenskor i form av Alva Lemoine, Uppsala GF, Saga Lenjesson, Borås GS, Sofia Redman, TK Levo och Lina Sjöberg riktigt bra förstaserier, men fick inte riktigt till det i den andra. Lina Sjöberg blev bästa svenska på en 17:e plats men poängen räckte inte till någon finalplats. För Saga var det första gången hon deltog i en världscup.

I herrarnas individuella hoppning deltog regerande svenske mästaren Niklas Lindqvist från Upplands Väsby GK tillsammans med Melker Fhager, Uppsala GF, och Oliver Arthursson, TK Levo. Även Melker och Oliver gjorde premiär i världscupen. Melker fick till sin bästa serie i den första omgången, medan Oliver höjde sig i omgång två. Niklas blev bästa svensk i tävlingen och slutade på en 20:e plats efter fin hoppning.

Sverige hade två par i den synkrona hoppningen, Lina Sjöberg/Alva Lemoine och Oliver Arthursson/Melker Fhager. Lina och Alva tog sig igenom hela serien och gick i det lite mindre startfältet vidare till final. Även i herrarnas synkrontävling var det få starter. Oliver och Melker körde igenom hela sin serie och det räckte för att knipa den sista finalplatsen.

Alla resultat hittar du här

Se serierna från de svenska hopparna och följ morgondagens finaler på facebook @swetrampoline

Publicerad: 2022-06-25

UPPTÄCK MER