Nu står det klart – Lina Sjöberg och Jonas Nordfors är bäst i Norden

En bild

Årets NM i trampolin och DMT är nu avgjort och innebar medaljregn för den svenska truppen.

Under lördagen avgjordes det 18:e nordiska mästerskapen i trampolin och DMT, i Tammerfors i Finland. För den svenska delegationen resulterade tävlingen i fina framgångar, och hela 17 medaljer. Däribland Lina Sjöberg (Uppsala Gymnastikförening) som dels försvarar sin titel som nordisk mästarinna i DMT, men som dessutom också återvänder som nordisk mästarinna i individuell trampolin. Även Tuva Stjärnborg (Klippans GK) lyckades ta hem två eftertraktade guldmedaljer och bär nu juniormästare-titeln i både DMT och individuell trampolin.

Sju av de svenska medaljerna plockades hem i individuell trampolin, där Lina Sjöberg fick sällskap på prispallen av Hanna Rydén (Upplands Väsby Gymnastikklubb) som placerade sig på en fin tredjeplats. Niklas Lindqvist (Upplands Väsby Gymnastikklubb) tog hem seniorherrarnas bästa placering med en välförtjänad tredjeplats. I juniorklasserna tog Tuva Stjärnborg, Hilma Pettersson (GK Frivolten), Vilhelm Billvén Edhammar (TK Levo) och Måns Skoglund (Borås Gymnastiksällskap) hem fyra fina medaljer till Sverige.

När DMT-klassens medaljörer skulle hyllas smyckades prispallarna av många glada svenska gymnaster, och 10 av 12 medaljer delades ut till Sverige. Lina Sjöberg (Uppsala Gymnastikförening) och Jonas Nordfors (Upplands Väsby Gymnastikklubb) försvarade båda sina titlar som nordiska mästare och firades tillsammans med de nykrönta juniormästarna Tuva Stjärnborg (Klippans GK) och Oskar Thelander (Västra Frölunda Trampolinklubb).

- Vi i ledarteamet är såklart väldigt nöjda med att våra svenska gymnaster kammat hem 17 av 24 utdelade medaljer (två av dem tävlade för sina klubbar). Vi hade även flera gymnaster som presterade på personbästa vilket är fantastiskt kul att se. Vill tillängna ett stort tack till alla som bidragit till att Sverige kan visa upp en så fin toppbredd, säger förbundskapten Jonas Heiman.

Klicka här för att ta del av alla Sveriges fina resultat från NM 2022

För att få direktuppdatering för Trampolin och DMT-landslagens kommande tävlingar kan du följa @gympabubblan och @swetrampoline på Instagram, men också Svensk Trampolin - Landslaget ute på tävling på Facebook.

Publicerad: 2022-10-22

UPPTÄCK MER