Fint VM-kval av Rydén/Redman i synkron trampolin

En bild

Andra dagen på VM i trampolin bjöd på kval i synkron och Sverige hade två tävlande par på plats. Det rutinerade paret med Hanna Rydén och Sofia Redman genomförde en mycket fin kvaltävling.

Hanna Rydén (Upplands Väsby GK) och Sofia Redman (TK Levo) fick till en mycket fin VM-tävling. De intog tävlingsgolvet i den andra kvalgruppen av tre i damernas synkrona trampolin och det första försöket satte dem snyggt. Poängen blev 44.200. Även det andra försöket utfördes fint och alla övningar satt. Poängen för det andra försöket blev 43.380 och tjejerna slutar på en 18:e plats. De åtta bästa gick vidare till finalen som avgörs på lördag.

- Det känns jättebra! Alltid skönt att köra 20 övningar, två fulla serier. Och vi testade även svårare övningar som vi aldrig kört på tävling förut så det var kul att vi vågade det, säger Sofia. Paret konstaterar även att det inte är så värst långt till en final trots allt.

För Sveriges andra synkronpar, Lina Sjöberg (Uppsala GF) och Alva Lemoine (Uppsala GF), stämde det inte riktigt idag. Efter ett urhopp tidigt i det första försöket lämnade Sverige in en protest för störande ljud från läktaren. Protesten godkändes och paret fick en ny chans, men även där blev det ett tidigt urhopp. Tjejerna gjorde sitt bästa för att ladda om inför det andra försöket som började bättre, men tyvärr blev det inte en hel serie i det försöket heller. Lina och Alva slutar 26:a.

- Uppladdningen här nere har varit väldigt bra och vi var väldigt taggade på att tävla. Sen tog nervositeten över fullständigt, jag har nog aldrig varit med om något liknande och det är lite tråkigt att det kändes så. Men nästa gång kan det bara bli bättre iallafall! säger en besviken Alva efter dagens tävling.

Två personer hoppar på en trampolin

För svensk del blir morgondagen den sista tävlingsdagen vid årets VM. Då ska Lina Sjöberg avsluta en strålande DMT-karriär med en sista VM-final. Finalen visas på FIG Channel på youtube.

Poäng och resultat från dagen hittar du här.

FOTO: Filippo Tomasi

Publicerad: 2022-11-17

UPPTÄCK MER