Sjätteplats för Lina Sjöberg på VM

En bild

Under fredagseftermiddagen tävlade Lina Sjöberg (Uppsala GF) sin sista VM-final i DMT. Den mycket framgångsrika karriären avslutas med en fin sjätteplats.

I onsdagens kval tog sig Lina vidare som åttonde och sista gymnast till dagens final. I finalen får alla gymnaster ett hopp var, de som placerar sig topp 4 går sedan vidare till finalens andra omgång där ännu ett hopp utförs. Lina, som dragit ner på DMT-träningen under hösten, valde att lita på sin rutin och hon utförde en bra kombination som gav henne poängen 25.200. Lina slutar därmed på en fin sjätte plats i finalen som höll hög nivå med få missar.

- Det är blandade känslor. Jag hade velat gå ut och köra en sista riktigt bra final, men det blev bara ett hopp idag. Men jag känner mig helt okej nöjd med tävlingen ändå. Det var kul att vara där, nu har jag gjort det men det känns också väldigt tråkigt att det är över, säger Lina.

Lina Sjöberg hoppar DMT på VM 2022

Med den här finalen avslutar Lina sin över elva år långa internationella karriär i DMT som en av världens genom tiderna bästa DMT-gymnaster. Framöver kommer hon istället lägga allt fokus på trampolin.

Dagens guld gick till Bronwyn Dibb från Nya Zeeland, Tristan van Natta från USA tog silver och brons gick till Cheyanna Robinson från Australien.

Poäng och fullständigt resultat hittar du här.

FOTO: Filippo Tomasi

Publicerad: 2022-11-18

UPPTÄCK MER