Generalsekreterare till Gymnastikförbundet

En bild

Är du en motiverande och målinriktad ledare med erfarenhet av idrottsrörelsen? Lockas du av att utveckla, driva och representera ett av Sveriges största förbund? Då kan du vara den vi söker i rollen som Generalsekreterare till Svenska Gymnastikförbundet.

Tjänstebeskrivning och erbjudande

Gymnastiken i Sverige är mångfacetterad och vi söker dig som är passionerad över idrott generellt och kan brinna för gymnastiken i synnerhet. Vi söker efter dig som kan tänka dig att stå som frontfigur och talesperson för dessa frågor ut mot samhälle och marknad men som också lika passionerat vill leda Svensk Gymnastik framåt med hjälp av alla medarbetare på förbundet, alla våra nästan 1000 föreningar och 8 regioner runt om i landet. Vi söker en ledare som drivs av förändringsarbete och som definierar sig själv utifrån ett avstamp i ett strategiskt och visionärt ledarskap.

Rollen handlar om att strategiskt prioritera och driva arbetet mot målområden och säkerställa daglig drift, på uppdrag av och i nära samarbete med förbundsstyrelsen. Vidare handlar rollen om att se och utveckla elit- och landslagsverksamheten liksom den stora träningsverksamheten, där båda delar lever i synergi men har olika behov.

Fokus ligger på att företräda och representera Gymnastikförbundet i relation till idrottsrörelsen och andra intressenter nationellt och internationellt. Dina kontaktytor är många till antalet bland annat Riksidrottsförbundet, regionstyrelser, nordiska samarbeten, internationella förbundet FIG och European Gymnastics. Du är vårt ansikte utåt, vår talesperson och budbärare i media.

Personprofil

För att lyckas i denna roll ser vi att du har meriterande bakgrund i liknande position (VD, Generalsekreterare, verksamhetsansvarig etc.) Du har en kommunikativ, positiv och entusiasmerande ledarstil med stark förmåga att fatta beslut och kommunicera på ett professionellt och tydligt sätt både internt och externt.

Du besitter en helhetssyn och arbetar strategiskt och resultatorienterat. Du har en tydlig bild av vad som behöver göras, både på kort- och lång sikt, för att förbundet skall nå mål, strategi- och visionsarbete.

För att lyckas i rollen som Generalsekreterare krävs vidare:

  • Chefserfarenhet med god förmåga att motivera, leda och utveckla personal.
  • Erfarenhet från organisations- och verksamhetsutveckling samt förändringsarbete.
  • Erfarenhet från strategiskt och analytiskt arbete.
  • Goda ekonomikunskaper och erfarenhet av budgetansvar.
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
  • Akademisk utbildningsbakgrund eller motsvarande.

Övrigt

Start: Omgående, enligt överenskommelse

Omfattning: Heltid, tillsvidare

Arbetstid: Oreglerad arbetstid

Plats: Stockholm/hybrid

Du kommer att verka i hela Sverige, resor och övernattningar ingår i tjänsten.

PerformIQ – rekrytering av personal med egenskaper från idrott/föreningsliv, är vår samarbetspartner och vi hänvisar eventuella frågor om tjänsten till rekryteringskonsult Jannica Skärvinge på 073-353 75 10, jannica.skarvinge@perfomiq.se. Skicka in din ansökan redan idag då urval och intervjuer sker löpande.

Facklig representant är Sandra Törnvall, sandra.tornvall@gymnastik.se, 08-699 64 71.

Välkommen med din ansökan!

Organisationspresentation

Gymnastikförbundet är ett idrottsförbund inom Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna. Vi är en ideell organisation som verkar genom medlemsföreningar och regioner. Genom dessa ska vi säkerställa att vår vision Rörelse genom hela livet, kan upplevas av så många som möjligt i hela landet. Vi välkomnar alla att komma till oss för att träna, tävla och uppleva rörelseglädjen inom Svensk Gymnastik.

Här kan du läsa hela annonsen. Pdf, 201 kB.

Publicerad: 2022-12-22

UPPTÄCK MER