Gott Nytt År!

GS Pelle Malmborg summerar 2022 och önskar er alla ett Gott Nytt År!

Hur kan 2022 sammanfattas? Min sammanfattning är äntligen! Efter att vi under två år har levt i mörker eller i alla fall ett gråljus kunde vi i början av året likt mullvadar blinkade titta ut i dagsljuset igen och till vår glädje konstatera att alla restriktioner var släppta.

Vi lämnade bakom oss en period som blev betydligt längre än vad någon anat och planerat för. En period som utmanat oss om och om igen på ett sätt vi i Sverige under modern tid aldrig tidigare upplevt. Jag är den första som skriver under på att jag gärna sluppit denna erfarenhet både personligen och för gymnastiken men ser samtidigt att det även kommit en hel del positivt ut av de två pandemiåren.

Möjligheten att nyttja den digitala miljön har funnits långt före pandemin men incitamentet att lära sig och verkligen nyttja den fick verkligen en kick när alternativet över en natt försvann. Vi har ökat vår förmåga att interagera med varandra mycket mer frekvent och över hela landet och ibland även med övriga världen. Vi har också genom att utmanas verkligen gått utanför den berömda boxen och hittat nya vägar att göra det vi älskar. Vi har hittat alternativ som jag tror och hoppas är här för att stanna då det berikar vår verksamhet och skapar nya möjligheter.

Det jag är mest glad för och som gör mig så oerhört stolt är hur vi inom Svensk Gymnastik tillsammans tog oss an och tog oss genom denna utmaning och på det sätt vi gjorde det. Det har gjort oss klokare och mer erfarna men framför allt visat att tillsammans utgör vi en superkraft i form av kreativitet, tänka om och tänka nytt och inte minst dela med oss av bra idéer. Jag tror inte att denna superkraft kom med pandemin utan alltid har funnits inom Svensk Gymnastik men den sattes på prov och vi klarade provet om än lite tilltufsade.

Hur kloka och erfarna vi än må ha blivit vill jag absolut inte tillbaka till denna för mig mörka tid. Att åter få möta människor på arbetsplatsen, i möten och på tävlingar inte minst att få hålla ett vanligt förbundsmöte slår alla ”plattskärmsmöten” big time. För mig är det kanske främst i vardagen där skillnaden blir som störst att på ett avslappnat sätt över en kopp kaffe bolla en fråga med en kollega och i det informella flytta en fråga framåt och samtidigt få med ett medmänskligt perspektiv som ”Hur är det med hunden?” eller vad den du möter har för andra utmaningar i livet. Det är de små vardagliga mötena som förgyller min tillvaro och för oss närmre varandra och bygger en relation.

Vi går nu in i slutet av 2022, vilket är den tid på året där närheten till familjen är som mest påtaglig för mig. En tid att samlas men också en tid att reflektera över det gångna året. Personligen kommer jag att blicka tillbaka på ett år av stora sportsliga framgångar, glädjen över att vi åter är tillbaka i våra gymnastikmiljöer allt det vi genom vårt engagemang tillsammans skapar med gymnastiken som gemensam nämnare. Det är också en tid att värdera och reflektera över alla de beslut, stora som små, vi fattat som påverkar oss inte bara i nuet utan även på längre sikt. Beslut som vi längre fram kommer att säga rackarns var modiga vi var som vågade ta steget.

Njut av ledigheten och ta hand om varandra och slutligen mitt stora och innerliga tack för era insatser under ännu ett fantastiskt gymnastikår!

Gott Nytt År!

Pelle

Publicerad: 2022-12-31

UPPTÄCK MER