Gymnastikföreningar var med och städade Sverige 2022

En bild

Ungdomar i gymnastikföreningar över hela Sverige var med och städade i Städa Sveriges miljöprojekt under 2022. Tillsammans med föreningar och lag från andra idrotter fick de dela på hela 8,2 miljoner kronor. Det är nytt rekord! Nu tas nya tag inför städsäsongen 2023. Vill ni vara med?

Gymnastikförbundet är stolt medlem i Städa Sverige – idrottens miljöorganisation, en organisation som jobbar för ett skräpfritt Sverige och glada idrottsungdomar.

Skräp som slängs där det inte hör hemma är ett stort miljöproblem och ett hot mot både djur och natur. Idrottsungdomar kan genom att medverka i Städa Sveriges projekt göra en insats mot det miljöförstörande skräpet, samtidigt som man tjänar pengar till sin förening eller sitt lag. Flera gymnastikföreningar beskriver det som ett välkommet tillskott i lagkassan och pengarna används ofta för att kunna åka i väg på läger och tävlingar, eller stärka gemenskapen genom andra aktiviteter.


Vi är supertacksamma över att vi får lite ersättning för städet och kommer använda pengarna för att samla ihop till en lägerresa till antingen Danmark eller Italien. Visionen är att hela laget ska kunna åka utan att behöva betala då vi inte vill exkludera någon p.g.a. ekonomiska hinder.

Öjersjö Gymnastikförening

2022 var rekordmånga 23 966 deltagare med i Städa Sveriges projekt. Tillsammans fyllde man nästan 25 000 stora gula säckar med skräp och verksamheten gav över 8 miljoner kronor till de deltagande föreningarna att dela på. En av föreningarna var Nacka Gymnastikförening, vars herrtrupp deltog vid flera tillfällen. Pengarna kommer de använda för att åka på träningsläger och köpa in frukt till de långa fredagsträningarna.


Att kombinera städning, gemenskap, insamling av pengar och att man dessutom får motion samtidigt är en lysande idé.

Nacka Gymnastikförening

Ungdomar i Nacka Gymnastikförening städar Sverige

Vill er förening vara med 2023?

Vill er förening ha chans att vara med och Städa Sverige 2023 och därigenom få ett ekonomiskt tillskott till att uppfylla era drömmar? Gå in redan i dag och anmäl ert intresse på Städa Sveriges hemsida: www.stadasverige.se/intresseanmalan/.
För föreningar med ett ICA-samarbete finns också projektet Klara, färdiga, städa! som man kan anmäla sig till specifikt: www.stadasverige.se/klarafardigastada.

Läs mer om Städa Sverige – idrottens miljöorganisation på www.stadasverige.se.

Publicerad: 2023-02-16

UPPTÄCK MER