JNM i truppgymnastik 2024 går i Lund

En bild

De Nordiska Mästerskapen i truppgymnastik för juniorer arrangeras vartannat år. 2024 är det Sveriges tur att stå som arrangör och nu är det klart att tävlingen kommer att avgöras i Lund.

Gymnastikförbundet tillsammans med TTK är glada över att kunna presentera att JNM i truppgymnastik 2024 genomförs i Lund tillsammans med Lugi Gymnastik. Ett stort tack riktas också till samtliga föreningar som ansökt om att arrangera tävlingen. JNM kommer att avgöras den 19-21 april 2024, en helg att boka in i kalendern redan nu!

Precis som vid NM för seniorer är JNM en tävling för föreningslag, och varje land har möjlighet att delta med maximalt två lag per klass. För lag som är intresserade av att representera Sverige vid JNM genomförs ett kval i Västerås den 28-29 oktober. Mer info gällande uttagningskriterier, åldrar och tävlingsregler kommer så snart alla detaljer är klara.

Senast JNM avgjordes var i april 2022 när tävlingen gick i danska Randers. Då visade de svenska lagen upp strålande fin gymnastik och lyckades knipa guld i mixedklassen, guld och brons i damklassen samt silver och brons i herrklassen.

Publicerad: 2023-02-21

UPPTÄCK MER