Nathalie Westlund och Kim Wanström i världscupsfinaler

En bild

Idag genomförde Nathalie Westlund en strålande barrserie på världscupen i kvinnlig artistisk gymnastik och är vidare till fredagens grenfinal. Även Kim Wanström stod för en fantastisk tävling och är i final i fristående.

Nathalie i sin första världscupsfinal

I årets första världscup för Eskilstunagymnasten gjorde hon en fantastisk insats. Hon har en ny och svårare serie och den fina poängen 13.266 tar henne vidare till fredagens grenfinal, dit de åtta bästa gymnasterna kvalificerar sig. Det är 17-åringens första världscupsfinal och vilken start på tävlingssäsongen!

Förbundskapten Helena Andersson Melander lyfter fram Nathalies insats och menar att det finns lite ytterligare att putsa på i finalen:

- Hon har kapacitet att lyfta sig några tiondelar till i finalen. Nathalie har en spännande framtid framför sig som gymnast och det börjar visa sig på den internationella arenan.

I morgon fortsätter kvaltävlingen i bom och fristående för henne och klubbkompisen Elina Gravin.

Kim vidare till final!

I herrarnas tävling tog sig Kim Wanström vidare till final i fristående. Det är den första finalen för någon av killarna i landslaget sedan 2019.

Kim fick ett sent besked om deltagande i tävlingen och han tog verkligen chansen. Med ett strålande program, med hög svårighet och fin stil, är den 25-åriga Hammarbygymnasten vidare till sin första världscupsfinal i karriären. Poängen 13.666 var den femte bästa i kvalet.

Kim Wanström

Kim Wanström i Doha!

Utöver Kim kvalade Filip Lidbeck, Karl Idesjö, William Sundell och Luis Il-Sung Melander på tävlingen i Doha. De stod för i stort sett fina insatser, men som inte räckte till vidare avancemang i tävlingen.

I morgon fortsätter kvaltävlingarna i hopp, barr och räck.

Mer info från världscupen, hittar du på instagram @gympabubblan.

Publicerad: 2023-03-01

UPPTÄCK MER