Elina Grawin till världscupsfinal i fristående

En bild

Idag genomförde Elina Grawin en strålande kvaltävling på världscupen i kvinnlig artistisk gymnastik i Doha och är vidare till lördagens grenfinal i fristående.

Elina Grawin, som är nybliven senior i år, tar sig till friståendefinal på sin allra första världscup. Hon genomför sitt fristående med riktigt fin stil och med minst avdrag av alla friståendegymnaster på plats i Doha. Elinas svårighetsgrad i de akrobatiska momenten är fortfarande inte tillräckligt hög för att vara med i topp 3-striden men idag hade hon bästa utförandepoänger av alla. Elina höll sig kvar på bommen med en del vingel och där räckte poängen till en 13:e plats i kvalet.

- Det här är en mycket bra erfarenhet och prestation för Elina och en spännande start på seniorkarriärren, kommenterar förbundskapten Helena Andersson Melander.

Nathalie genomförde ett bra fristående där volterna och utförandet satt fint. De gymnastiska hoppen drog ned poängen något men som ändå räckte till en niondeplats och första reserv i finalen. I bom körde hon en stabil serie, men hade hon lite otur och snubblade i slutet vilket ledde till ett fall.

I morgon klockan 14.00 svensk tid börjar första finaldagen där Nathalie laddar om för tävling i barr, där hon får sällskap av Kim Wanström i herrarnas friståendetävling.

Resultat hittar du här

Följ oss även på @gympabubblan på Instagram för mer info om tävlingen.

Publicerad: 2023-03-02

UPPTÄCK MER