Nathalie Westlund tar SILVER på världscupen i barr

En bild

Under fredagen tävlade Nathalie Westlund och Kim Wanström världscupsfinaler i artistisk gymnastik och Nathalie tog silver i barr och Kim slutade sjua i fristående. I lördagens final tog Elina Grawin en fin sjätte plats i fristående.

I sin första världscupsfinal i karriären visade Nathalie upp hur bra hon är i grenen barr. Med en riktigt bra serie tog hon hem silvermedaljen!

Efter en bra kvaltävling, där Nathalie som fjärde bästa gymnast kvalade in i finalen lyckades hon med bedriften att behålla nerverna i styr och köra en strålande serie i arenan i Doha. Poängen 13.233, vilket var i nivå med kvalet, räckte hela vägen upp till andraplatsen på prispallen. Detta på en världscup där många av de stora nationerna inom den artistiska gymnastiken, så som Kina, Ukraina, Australien och Japan var på plats.

- Jag är jätteglad och positivt överraskad att jag tog ett världscupssilver här idag! Jag är nöjd över min prestation och att jag gick igenom min serie även i finalen. Det här känns som en riktigt härlig start på tävlingssäsongen, säger Nathalie Westlund.

- I sin första världscupsfinal i karriären visade Nathalie att hon är att räkna med i internationella sammanhang. Efter en riktigt bra serie, där hon förbättrade det som var mindre bra i kvalet räckte det hela vägen till ett världscupssilver, säger förbundskapten Helena Andersson Melander.

Vann finalen gjorde ukrainskan Anna Lashevska och bronset gick till japanskan Mikako Serita.

Prisutdelning i Doha, med Nathalie på silverplats.

Prisutdelning i Doha, med Nathalie på silverplats.

Kim sjua i friståendefinalen

Kim, som även han tävlade sin första världscupsfinal, fick återigen till ett riktigt bra fristående i Doha. Med en svårighet som ligger lite lägre än de bästa gymnasterna i startfältet behövdes ett stilrent program. Några steg i landningarna ledde till poängen 13.366, vilket var något lägre än i kvalet, och räckte till en fin sjunde plats i det starka startfältet.

- Det var riktigt kul att tävla min första världscupsfinal, och mäktigt att dela golvet med några av de bästa i världen, inget som jag hade räknat med för en vecka sedan. Lite nervöst var det med det släppte efter första längan. Första delen av serien gick bättre än i kvalet men andra delen var lite mycket steg, men i helhet så är jag nöjd med serien, säger Kim.

Vann finalen gjorde Carlos Yulo från Filippinerna. Silvret gick till japanen Kazuki Minami och tredjeplatsen gick till Luke Whitehouse från Storbritannien.

Kim Wanström

Kim Wanström, sjua på världscupen i fristående!

Högst utförandepoäng i friståendefinalen för Elina

I sin första världscupsfinal körde Elina Grawin ett härligt fristående med fint artisteri. Liksom i kvalet hade hon en mycket hög utförandepoäng, dagens högsta. Trots en lite lägre svårighetsnivå än övriga i startfältet klättrade hon en placering från kvalet slutade hon på sjätte plats med poängen 12.233.

- Det känns jättekul att jag gick till min allra första världscupsfinal och att jag klättrade en placering från kvalet! Efter att jag ställde min dubbel pik blev jag lite nervös och snubblade till lite i mina rörelser men hittade tillbaka och kom in i friståendet igen. Det har varit roligt att få se alla seniorer här i Doha, säger Elina.

Vann finalen gjorde Sabrina Maneca-Voinea från Rumänien. Chiaki Hatakeda från Japan kom tvåa och bronset gick till Breanna Scott från Australien.


Elina Grawin världscupen i Doha

Elina Grawin tillsammans med japanskan Chiaki Hatakeda på världscupen i Doha.

Publicerad: 2023-03-04

UPPTÄCK MER