Nu samlar vi gymnastikens sändningar hos StayLive

En bild

Gymnastikförbundet och StayLive har tecknat ett treårigt avtal för att synliggöra och samla streamat material från Svensk Gymnastik på ett ställe.

Avtalet innebär att direktsänt och inspelat material distribueras till tittare via en websida där riks- regions- och föreningsarrangemang som streamas samlas på ett ställe. Innehållet kan ligga bakom betalvägg eller distribueras fritt.

- Vi ser fram emot samarbetet med StayLive och att tillsammans med dem bygga en samlingsplats för rörlig bild från Svensk Gymnastik. Med deras engagemang för gymnastiken och erfarenheter från internationella gymnastikförbundet (FIG) hoppas vi på att vår verksamhetsidé om att ”Rörelse är vårt språk” får den plattform den förtjänar, säger Lotta Darlin, marknads- och kommunikationschef på Gymnastikförbundet.

För föreningar och regioner är det en möjlighet som erbjuds i och med avtalet, men inget krav. Alla nationella tävlingar som streamas sänds via StayLive från höstterminen 2023, med start redan under vårterminen.

Det är ett enkelt system som används, där StayLive sköter själva infrastrukturen, support och betalningslösning. Det förening eller förbund behöver säkerställa är själva inspelningen där alltifrån en enkel inspelning med en eller två mobiltelefoner till mer avancerade produktioner med kommentatorer och grafik är möjliga. Om produktionen ligger bakom betalvägg kommer majoriteten av överskottet landa hos arrangören. StayLive sköter drift och support av plattformen, hanteringen kring biljettköp och kundservice.

- Det känns väldigt inspirerande att kunna komma i mål och inom kort presentera Gymnastikförbundets nya streamingtjänst. Vårt gemensamma mål över tid är att verkligen skapa den självklara platsen för alla livesända tävlingar och övrigt rörligt material. Det är ingen hemlighet att det finns ett otroligt engagemang runt Svensk Gymnastik, inte bara i toppen utan också på ungdomssidan. Tillsammans med förbundet ska vi möjliggöra för ett mer hållbart idrottande och även ta vara på möjligheterna som en större exponering för med sig, säger Linus Malmborg, business developer på StayLive.

Vi hoppas ha lösningen uppe inom kort. Föreningar och regioner som arrangerar tävlingar och vill ha mer information kan höra av sig till respektive disciplinmail. Under våren kommer även ett utbildningstillfälle att erbjudas.

Publicerad: 2023-03-10

UPPTÄCK MER