Kämpinge GF tar hem lagtävlingen vid SM i hopprep 2023

En bild

Solen sken över ett snötäckt Ängelholm när lagtävlinarna i SM, JSM och Rikshoppet 8:an skulle avgöras under lördagen. Det blev en guldskimrande dag för Kämpinge GF som försvarade gulden från 2022 i både SM och JSM.

Dagen började med imponerade fokus i snabbhetsgrenarna och fortsatte sedan med fartfyllda och kreativa program i freestylegrenarna. Lag från Höganäs GF, Kämpinge GF och Korpförening Lycksele fanns på plats för att göra upp om medaljerna, och det blev en spännande tävling. Efter att alla åtta grenar genomförts stod det klart att Kämpinge GFs lag bestående av Ina Murmark, Lova Lindgren, My Husberg, Olivia Odenhag och Hanna Andersson är svenska mästare i lag 2023. De försvarar därmed guldet från 2022. Både silver och brons gick till Kämpinge GF.

- Riktigt kul att ta andra raka SM-guldet. Det var inte helt felfritt idag men vi höll ihop det genom alla grenar, berättar dagens guldmedaljörer som vässat till flera av sina program med svårare övningar sedan förra året.

Två personer hoppar hopprep

Ett av lagen i SM 2023. Foto: Lukas Knutsson.

Även i JSM skulle Kämpinge GF knipa samtliga medaljer i totalen. Vinnarlaget bestod av Frida Murmark, Emmy Wettergren, Madison Stenfeldt, Iva Rehnström och Matilda Odenhag, och precis som sina klubbkompisar i SM-klassen försvarar de sitt guld från 2022.

Vinnarlaget i hopprep JSM 2023

Vinnarlaget i JSM 2023.

I Rikshoppet 8:an, som är nivån innan JSM, var det endast ett lag med unga hoppare från Kämpinge GF som ställde upp. De visade upp fina resultat i både snabbhet och freestyle och tar med sig värdefull tävlingserfarenhet till sin fortsatta träning.

Dagen avslutades med grenen Wheel, en separat gren utanför totalen. Svante Bengtsson och Thea Weinitz från Höganäs GF tog hem segern i SM, och Frida Murmark och Emmy Wettergren från Kämpinge GF vann JSM.

Stort grattis till dagens alla medaljörer. Fullständigt resultat med vinnare i respektive gren finns här. Imorgon fortsätter SM i hopprep med individuella tävlingar.

Publicerad: 2023-03-11

UPPTÄCK MER