Gymnastikförbundet och Unisport lyfter samarbetet ytterligare

En bild

Gymnastikförbundet och Unisport har samarbetat inom området för anläggningar och redskap under många år och partnerskapet fortsätter under 2023.

- Unisport är en av våra mest trogna samarbetspartners. Vi har en långsiktig samsyn kring den för oss så viktiga anläggningsfrågan och avtalet faller väl in inom ramen för Svensk Gymnastiks förändringsresa där vi strävar efter öppna, trygga och innovativa träningsmiljöer, kommenterar Johan Lindström, sponsor- och partneransvarig på Gymnastikförbundet.

En del av samarbetet handlar om att utrusta truppgymnastikens största tävlingar med redskap från LEG, som är en del av Unisport. Det skapar förutsättningar för att kunna genomföra både spektakulära och säkra tävlingar för de truppgymnaster som deltar. Nytt för årets avtal är att de föreningar som arrangerar andra tävlingar i truppgymnastik och inte har tillgång till redskap nu till ett väldigt förmånligt pris kan hyra redskap från LEG.

- Svensk Gymnastik gör en stor insats med att få barn, ungdomar och vuxna aktiva. Tillsammans med Gymnastikförbundet vill vi skapa attraktiva gymnastik- och idrottshallar som inspirerar till rörelse. Samarbetet ger oss även mycket när det gäller produktutveckling och sortiment av redskap för både tävlings-, tränings och skolgymnastik säger Rikard Lindén, Product Specialist Gymnastics - Unisport.

Den andra delen av samarbetet handlar om att långsiktigt arbeta för ett hälsosamt samhälle, där fler och bättre träningsanläggningar för föreningarna i Sverige är en viktig förutsättning. Det handlar både om att bygga nya anläggningar samt att befintliga utrustas med bra redskap och träningsmaterial. Avtalet innebär också att föreningar, som själva köper in utrustning och redskap och är medlemmar i Gymnastikförbundet erbjuds förmånliga priser hos Unisport.

Läs mer om samarbetet här.

Publicerad: 2023-03-21

UPPTÄCK MER