Catharina Espmark välkomnas som generalsekreterare för Gymnastikförbundet

En bild

Gymnastikförbundets styrelse har rekryterat Catharina Espmark till rollen som generalsekreterare för Svenska Gymnastikförbundet.

Catharina Espmark var tidigare statssekreterare i Justitiedepartementet, och har bland annat en bakgrund som personaldirektör vid Polismyndigheten i Stockholms län. Catharina Espmark har även erfarenhet från styrelsearbete i gymnastikföreningen Stockholm Top Gymnastics, där ett av hennes barn var aktiv inom truppgymnastiken.

- Det känns väldigt roligt att få välkomna Catharina Espmark till Gymnastikförbundet. Catharina är en strateg med bred ledarskapserfarenhet, inte minst från ledarskap i förändring. Det känns både inspirerande och tryggt att få fortsätta att utveckla och stärka Svensk Gymnastik med Catharina som vår generalsekreterare, säger Anna Iwarsson, ordförande Svenska Gymnastikförbundet.

Strategi 2028 pekar ut riktningen för Svensk Gymnastik. År 2028 ska Svensk Gymnastik kännetecknas av öppna och innovativa föreningsmiljöer, vara en inkluderande och framgångsrik gymnastikrörelse, och en positiv och pådrivande kraft i samhället. För att nå dit arbetar vi med fem prioriterade områden: en inkluderande och framgångsrik gymnastikrörelse, ledande inom grundmotorisk träning, öppna, innovativa och trygga träningsmiljöer, en hållbar och framgångsrik elit- och landslagsverksamhet, samt en stolt och modig gymnastikrörelse.

- Jag är glad över det stora förtroendet jag fått att, som generalsekreterare för Svenska Gymnastikförbundet, få vara med och leda Svensk Gymnastik. Det är en stor och bred verksamhet med allt från barngymnastik och träning för vuxna, till tävling på högsta internationella nivå. Jag ser fram emot att, tillsammans med medarbetare, föreningar och regioner, arbeta för att få gymnastik och rörelse att nå fler, och att bidra till att ta svensk tävlingsgymnastik till nästa nivå, säger Catharina Espmark.

Catharina Espmark tillträder den 17 april.

Varmt välkommen!

Publicerad: 2023-03-22

UPPTÄCK MER