Snabba frågor med Catharina "Cattis" Espmark

En bild

I måndags tillträdde Catharina ”Cattis” Espmark som generalsekreterare för Gymnastikförbundet. För att den som är nyfiken på vem Cattis är har hon svarat på några snabba frågor om sig själv och sin nya roll.

 

Berätta lite om dig själv, vem är du?

Jag är en energisk person med bakgrund i rättsväsendet och Regeringskansliet, som trivs bäst när jag får jobba tillsammans med andra både i och utanför den egna organisationen.

Vad lockade dig till att söka rollen som generalsekreterare?

Jag sökte anställningen som generalsekreterare för att jag vill jobba med frågor som är viktiga för samhället och dit hör verkligen idrott och ideellt engagemang. Och så förstås också för att gymnastik ligger mig varmt om hjärtat.

Vilka erfarenheter från ditt tidigare arbetsliv tror du att du kommer få nytta av i din nya roll?

Jag tror att jag kan ha nytta av mina erfarenheter av att driva stora komplexa processer, där många personer med helt olika intressen är involverade. Och sen tror jag att min vana av att samverka brett kan vara användbar. Förhoppningsvis kan jag bidra med att sprida arbetsglädje också.

Var ser du Svensk Gymnastik om fem-tio år?

Jag tror att Svensk Gymnastik är på rätt väg och att vi om ett antal år kan ha en ännu större gymnastikrörelse där vi nått fler grupper än idag och där vi tagit tävlingsgymnastiken till nästa nivå.

Vi hälsar Cattis varmt välkommen till Svensk Gymnastik!

Publicerad: 2023-04-19

UPPTÄCK MER