Jonna Adlerteg om succén i Mästarnas mästare

En bild

Gymnastikens Jonna Adlerteg har gjort succé i årets säsong av SVT:s program Mästarnas mästare. När hon i söndagens avsnitt fick lämna programmet gjorde hon det som en av de mest framgångsrika i programmets historia.

I augusti förra året blev det klart att Jonna Adlerteg skulle vara med i SVT:s program Mästarnas mästare och många var det som utbrast ”äntligen en gymnast!”. När vårens säsong hade premiär satt hela gymnastik-Sverige bänkade, och vilken säsong det blev tack vare gymnastikens Jonna. I söndagens avsnitt tog tyvärr resan slut för den före detta Eskilstunagymnasten, som själv är förvånad över hur bra det gick för henne i programmet.

Berätta om din medverkan, hur var det att vara med i Mästarnas mästare?

- Det har varit jättekul! Mycket roligare än jag förväntade mig. Det var inte alls lika fysiskt jobbigt som jag trodde det skulle vara utan mer mentalt. Sen är jag förvånad över att det gick så bra som det gjorde och att jag hade tävlingsinstinkten kvar, det var inte alls svårt att plocka fram den.

När det blev klart vilka som skulle vara med i årets säsong sa du ”Det skulle vara kul att vara bättre än Nils van der Poel i någonting”. Nu slog du honom i inte bara en utan flera tävlingar, hur kändes det?

- Ja det kändes som att det skulle vara omöjligt att slå honom i något, men jättekul att jag faktiskt gjorde det. Både idioten och jägarvilan är jag väldigt nöjd med att jag slog honom i.

Just jägarvilan är det nog många som kommer bära med sig från den här säsongen. Vad kommer du själv att minnas mest från äventyret?

- Ja men jag tar med mig jägarvilan såklart, den minns jag mycket av även om det var ett tag sedan vi spelade in nu. Men även lagtävlingen för jag, Jens och Anders hade totalt räknat bort oss själva på förhand så det var en chock när vi vann den.

Hur har du upplevt reaktionerna under tiden som programmet sänts?

- Det har bara exploderat mer och mer för varje avsnitt. Jag har fått så många meddelande från folk som sagt att de hejat på mig och tyckt att jag varit bra, sen blev det också lite jag mot killarna vilket folk tyckte var kul. Efter senaste avsnittet har jag också fått många meddelanden från folk som tycker att det är orättvist att jag åkte ut och att det inte tänker titta på sista avsnittet nu. Många tycker att klottävlingen var orättvis, men det är ju så, i vissa tävlingar gynnas man av en lätt kropp och i vissa inte. Det jämnar ut sig i slutändan.

Vad händer i ditt liv nu när programmet är slut?

- Jag tar examen som biomedicinsk analytiker om en månad och har börjat jobba med det några dagar i veckan redan. Sen jobbar jag på restaurang också så det blir mycket jobb i sommar. Jag ska jobba lite hos SOK också, och så försöker jag vara i Eskilstuna hos EGF så mycket jag hinner så jag har fortfarande en fot kvar i gymnastiken.

Jonna avslutar med att rikta ett stort tack till alla som hejat på henne under säsongen.

- Jag vill verkligen tacka alla som kollat och hejat! Det verkar som att många tyckt om programmet och fått upp ögonen för gymnastik vilket är jättekul. Jag kände pressen från hela gympa-Sverige när jag gick in i det här så jag hoppas att jag lycktas prestera och gjort alla nöjda.

Jonna må ha snubblat på mållinjen när hon åkte ut precis innan finalen, men för oss kommer hon för alltid vara en mästare. Tack Jonna för att du visade det som vi inom gymnastiken redan visste - vilken fantastisk och allsidig idrott gymnastik är.

Finalen av Mästarnas mästare sänds på söndag 20.00 i SVT.

Publicerad: 2023-05-05

UPPTÄCK MER