Gösta Ahlin är Årets Ledare 2022

En bild

Varje år utser Gymnastikförbundet Årets Ledare. Utmärkelsen bygger på nomineringar från regionerna och för året 2022 är det Gösta Ahlin från Arvika Gymnastikförening som tilldelas den fina utmärkelsen.

Träning ska vara lätt och roligt! Kom som du är och gör det du orkar för dagen!

Med det mottot tar sig årets ledare an sitt uppdrag och visar samtidigt att Gymnastikförbundets vision Rörelse hela livet är en bild av verkligheten. Gösta Ahlin, Arvika Gymnastikförening, har en mycket lång erfarenhet i föreningen. Just nu är han ledare för 4 pass/vecka, men han har tidigare även varit både ordförande och styrelseledamot. Gösta anpassar träningen efter deltagarnas förutsättningar och förmåga och håller sig ständigt uppdaterad med nya träningsformer och kreativa utmaningar. När pandemin slog till flyttade träningen ut i kommunens elljusspår och Cross Nature ala Gösta blev en omtyckt träningsform för såväl gammal som ung. Nya deltagare hittade då också till föreningen.

Gösta har en härlig förmåga att engagera alla och firade bland annat sin 90-årsdag genom att få alla gymnaster, ledare, styrelse och publik vid föreningens våruppvisning, sammanlagt ca 800 personer, med sig i en härlig massdans. Gösta är en förebild för Svensk Gymnastik och visar att gymnastik är en idrott för alla och att varken rörelse hela livet eller engagemang har ett bäst-före-datum!

- Att alla utbildningar, inspirationsdagar och min nyfikenhet på ledarutveckling skulle ge detta resultat har aldrig funnits i mina tankar. Jag vill tacka alla som har varit delaktiga i nomineringen till årets ledare, säger en överraskad Gösta.

Att Gösta fortsatt som ledare år efter år beror enligt honom själv på flera saker.

- Man får träffa folk och får sociala kontakter. Sen är det roligt att kunna inspirera och hjälpa andra att bibehålla och i vissa fall förbättra sin koordination, fysiska och mentala hälsa och därmed få en ökad livskvalité. Det är en drivkraft hos mig som jag gärna vill fortsätta med. Man blir aldrig för gammal för att börja träna sin kropp och mentala hälsa med ett sunt och aktivt levnadssätt. Bra motion kan i många fall minska eller utesluta behovet av mediciner.

Stort grattis Gösta!

Publicerad: 2023-05-16

UPPTÄCK MER