EM-kvalen i rytmisk gymnastik klara för de svenska gymnasterna

En bild

Idag gick EM i rytmisk gymnastik in i den andra kvaldagen och från Sverige och Uppsala gjorde Alva Svennbeck och Emma Göransson bra prestationer i grenarna käglor och band.

Emma och Alva startade i käglor och körde båda två program med fint utförande och uttryck. Tyvärr ett tapp för dem båda och poängen landade på 22.700 för Emma och 22.300 för Alva.

Det blev en fin avslutning på EM-kvalet i band där de fick köra igenom sina respektive program utan större missar. Emma fick poängen 20.950 och Alva belönades med 22.550.

- Jag körde två stabila program men det finns fortfarande utrymme för en förbättring, kommenterar Emma Göransson sin insats på sitt andra europamästerskap.

Emma Göransson EM i rytmisk gymnastik

- Det var inte riktigt en av mina bästa prestationer denna tävling men är ändå nöjd och kände att jag kunde njuta på mattan, säger Alva Svennbeck som blev bästa svenska i mångkampen.

Alva Svennbeck EM i rytmisk gymnastik 

Kvaltävlingarna fortsätter under eftermiddagen och kvällen, men redan nu står det klart att det i den stenhårda konkurrensen inte blir några svenskor i finalerna.

Läs om gårdagens kvaltävling, där även Elina Sheremey deltog.

Resultat

Foto: Filippo Tomasi

Publicerad: 2023-05-19

UPPTÄCK MER