Gå kursen Idrottspedagog på Lillsved

En bild

Lillsved Gymnastik- och idrottsfolkhögskola erbjuder kurser för dig som är intresserad av idrott, hälsa och rörelse samt coachande ledarskap. Som kursdeltagare har du stora möjligheter att fördjupa och utveckla dig både teoretiskt och praktiskt inom dessa områden. Vikten av fysisk aktivitet betonas på alla utbildningar.

Kursen Idrottspedagog är en yrkesinriktad profilkurs som sträcker sig över ett läsår.

Praktiskt ledarskap i alla miljöer

Utbildningen för dig som vill utvecklas som ledare med inriktning idrott, friluftsliv, pedagogik och projektledning. Under året får du praktisera och lära dig leda grupper i en mängd olika aktiviteter och idrotter. Vi lär oss framför allt genom upplevelser och därmed hålls undervisningen mer i idrottshallen, gymnastiksalen, uppe på fjället och ute i skogen än i klassrummet.

Möjligheter efter utbildningen

Som Idrottspedagog från Lillsved har du en bred bas att gå vidare ifrån oavsett om det är till en yrkesroll eller vidare studier. Utbildningen är lämplig som förberedelse för yrken med krav på ledarerfarenhet inom idrottsrörelsen, skola, event och projekt, sportbutik, träningsanläggning, simhall, säsongsarbete i fjällen, lägerverksamhet samt polis och militär. Du kan även arbeta som tränare, tävlingsarrangör eller administratör.

Livet på Gymnastik- och idrottsfolkhögskola

Under året på Lillsved utvecklas du som ledare men framför allt som person. Livet på folkhögskola innebär massvis med härliga människor att hänga med från morgon till kväll. Skolan har ett internat med omkring 70 platser. På anläggningen finns idrottshall, gym, spinningsal, gymnastiksal, bastu, klippbad, utegym, löpspår, tennisplan, kajaker och mycket mer. Varje dag blir en upplevelse fylld med nya kunskaper, erfarenheter, värdefulla kontakter för framtiden och självklart vänner för livet!

Jag kan varmt rekommendera Lillsved till alla. Utbildningen har inte bara gett mig kunskap inom idrottspedagogik, det har givit mig möjligheten att göra det jag älskar och ett meningsfullt och gladare liv. ­‑ Mika Rogers, tidigare student på Lillsved

Läs mer om kursen Idrottspedagog samt fler kurser på Lillsved Gymnastik- och idrottsfolkhögskola

 

Publicerad: 2023-06-09

UPPTÄCK MER