Paragymnastik - Alla Kan Gympa för första gången till Gymnaestradan

En bild

Av de totalt 560 aktiva, ledare, assistenter och åskådare som reser från Sverige till Gymnaestradan åker för första gången en grupp med 20 gymnaster bestående av en blandning barn, unga vuxna och vuxna med olika funktionsnedsättningar från södra Sverige.  Gruppen har tränat tillsammans och enskilt under ett helt år och har redan blivit uppmärksammande i media flertalet gånger.

I början av augusti åker dessa 20 gymnaster tillsammans med föräldrar, anhöriga och assistenter med buss ner till Amsterdam, en resa deltagarna ser som ett stort äventyr då många aldrig ens varit utanför sin hemstad.

Väl på plats i Amsterdam ska gruppen uppträda vid tre tillfällen inför flera tusen åskådare, något som kan vara nervöst och pirrigt för vem som helst.

- Den här gruppen av gymnaster är fantastiska förebilder och det är viktigt att de får synas och får möjlighet att visa upp sig och skina precis som alla andra inom Svensk Gymnastik. Vi hoppas och tror att de ska inspirera fler personer med funktionsnedsättningar att börja med gymnastik, men också få fler föreningar att förstå vilken skillnad gymnastiken gör, säger Johanna Hedgårdh projektledare för inkludering & paragymnastik.

Både Tv4 Nyhetsmorgon och Lilla Sportspegeln kommer att göra inslag om gruppen när de kommit hem från sin resa. Så håll utkik!

Ansvariga för denna satsning från Region Syd är Birgitta Green, GF Ling, Gisela Teltscher, Trelleborg Träningscenter, Ann Nordin, Kämpinge GF, Josefin Schönström, Dansfabriken Ängelholm och Åsa Roos, koreograf och dansledare.

Publicerad: 2023-06-26

UPPTÄCK MER