Svensk Gymnastik i årets Prideparad för att fira mångfalden

En bild

Gymnastikförbundet strävar efter större mångfald och normmedvetenhet inom Svensk Gymnastik. Det görs bland annat genom att i våra sociala medier lyfta förebilder som befinner sig utanför dagens gymnastiknorm under devisen Jag är Svensk Gymnastik.

- Vi vet att mer behöver göras för att fler ska känna sig välkomna och inkluderade inom vår idrott och vi är på god väg. Att delta i Prideparaden är ett sätt att lyfta denna viktiga fråga, säger Johanna Hedgårdh, projektledare Inkludering & Paragymnastik på Gymnastikförbundet.

Lördagen den 5 augusti genomförs årets Prideparad i Stockholm. Prideparaden i Stockholm, som är en av många parader, är Skandinaviens största med tiotusentals deltagare och en jättestor publik längs paradvägen. Det är en glädjefylld och färgglad manifestation av kärlek för mänskliga rättigheter och en demonstration för allas rätt att älska och vara den de vill. 

Årets tema i Prideparaden är ”Fira mångfalden” vilket passar oss inom Svensk Gymnastik bra. Genom att delta i paraden vill vi tydligt markera att vi vill vara en inkluderande gymnastikrörelse och att vi välkomnar alla oavsett kön, ålder, funktion, sexuell läggning, könsidentitet, religion och etnisk identitet.   

Anmäl din förening till paraden
Vi vill passa på att bjuda in de föreningar som aktivt vill ta ställning för inkludering och mångfald att gå tillsammans med oss under gemensam flagg och under devisen Jag är Svensk Gymnastik.

Har din förening inte anmält intresse än så gör det nu via länken nedan. Deadline är 3 juli.
Mer information kommer inom kort men varje förening gör sin grej i tåget.

Självklart kan man också som enskild person haka på i tåget om man vill och får lust utan att anmäla sig. Ju fler vi är desto bättre!

Tack till Järfällagymnasterna för bilder!

Anmäl din förening här.

Gymnastiken Vill / Önskat läge:

Vi tror på att erbjuda gymnastik för alla och i hela landet. Därför behöver vi bli en mer innovativ och öppen gymnastikrörelse som leder till en ännu större mångfald och bredd av medlemmar i alla åldrar. Målet är en jämlik och jämställd gymnastikrörelse, dvs att vi är till för alla.

Publicerad: 2023-06-27

UPPTÄCK MER