Stabil kvaldag på världscupen i Coimbra

En bild

Under den andra världscupen i Portugal på kort tid hade Sverige nio hoppare på plats. Det blev en bra dag för svenskarna, även om ingen tog sig vidare till lördagens semifinaler och finaler.

I den individuella trampolinen blev Jonas Nordfors bästa svensk, trots en stressig uppladdning. Då det blev förseningar med flyget missade Jonas tillsammans med Alva Lemoine och Hanna Rydén fredagens förträning. Jonas körde en bra och stabil serie som belönades med poängen 56.080. Övriga svenskars resultat blev:

  • Vilhelm Edhammer Billvén, 50.840
  • Oscar Smith, 49.990 (med nio godkända övningar)
  • Linus von Heideman, 49.930

I damernas tävling fick Lina Sjöberg till en fin serie som gav henne poängen 51.480, vilket blev det bästa svenska resultatet i dagens tävling. Resultatet för de övriga tre damerna blev:

  • Hanna Rydén, 48.960
  • Alva Lemoine, 47.87
  • Tuva Stjärnborg, 47.700

I den synkrona tävlingen hoppade Jonas Nordfors och Oscar Smith tillsammans på denna världscup och paret fick poängen 49.470.

Jonas Nordfors och Oscar Smith

Jonas Nordfors och Oscar Smith efter den synkrona hoppningen på världscupen i Coimbra i Portugal.

I damernas tävling lyckades Lina Sjöberg och Alva Lemoine bäst i kvalet och fick för sin serie poängen 45.430. Det andra svenska paret Hanna Rydén och Sofia Redman fick inte till det i hoppningen och slutade på poäng 37.840 med nio godkända hopp.

Sist i denna världscup stod DMT på schemat och här startade Linus von Heideman i det svenska laget. Linus missade i första omgången, men det andra hoppet blev bättre och belönades med 25.0.

Resultat

Svenskarnas serier hittar du här

Publicerad: 2023-07-07

UPPTÄCK MER