Inbjudan till digitala Truppslaget

En bild

Varmt välkomna till en digital tävling för att stilla gympatävlingssuget.

GF Norr och TTK Norr inbjuder till digitala Truppslaget i klasserna 3:an till och med 9:an. Detta är ett nytt försök att arrangera en digital tävling och precis som i höstas måste vi förhålla oss till alla de restriktioner som finns kopplade till Covid-19.

Läs mer om Gymnastikförbundets rekommendationer gällande Covid-19 här.

Tävlingsregler

Tävlingen är en mångkampstävling.

I samtliga klasser gäller öppen klass, vilket innebär att killar och tjejer får blandas fritt.

Tävlingens genomförande

Under perioden 30 april till 9 maj filmar lagen sina tävlingsinsatser vid valfritt tillfälle. Varje gren/ framträdande ska vara en film utan att den som filmar pausar inspelningen. Filmningen ska ske framifrån när det gäller fristående så att samtliga gymnaster hela tiden syns i bild. Gällande tumbling och trampett ska filmning ske helst i 90 graders vinkel mot redskapet och undvik att kameran följer gymnasten.

Filmer skickas in och domare bedömer framförandet genom att titta på filmerna. Bedömning kommer att ske 22-23 maj och därefter kommer resultaten publiceras.

I samband med att filmerna skickas in ska även ifyllda bedömningsunderlag skickas in.

Redskap

På denna tävling gäller redskapsreglemente för respektive klass. Förutom det tillåts semihård landning för både tumbling och trampett och dessutom får friståendet genomföras på mattor om man så önskar.

Försäkringar och utbildade tränare

Till denna tävling ska varken deltagarlista eller Pensumutdrag skickas in. Det betyder att gymnasterna inte behöver tävlingsförsäkring för att delta. Dock är det viktigt att varje förening säkerställer att inga gymnaster tävlar på någon övning som man inte har försäkring för.

Tränarna som passar måste ha licensiering för den nivå som gymnasterna tävlar på som om det skulle vara en vanlig tävling. Om misstanke skulle finnas om att ledare inte är rätt licensierade har TTK rätt att kontakta tränare eller förening för att säkerställa rätt licensiering.

Domare

Samtliga föreningar måste ställa upp med domare för att tävlingen ska kunna genomföras. Separat utskick kommer att göras till utbildade domare. Det är dock ledarna för de anmälda lagen som ansvarar för att föreningen har domare. Bedömning sker i teams gemensamt 22 eller 23 maj. De domare som inte har möjlighet att delta denna tid kommer att ha möjlighet att delta på annat sätt vid annat tillfälle.

Övrigt

Sista anmälningsdag är 20 april. Anmälan görs här>>

Kostnaden är 300 kr per deltagande lag. Detta faktureras respektive förening.

SE INBJUDAN I SIN HELHET MED MER INFORMATION HÄR>> Pdf, 265 kB.

Klargörande gällande gruppmoment (uppdatering 20210409)

TTK har fått in ett antal frågor gällande gruppmoment och om det ska utföras med tanke på restriktionerna som gäller för Covid -19. För de klasser där gruppmoment finns med som ett krav har TTK beslutat att följande gäller:

Det är upp till varje lag att besluta om man vill utföra gruppmomentet eller inte. Om gruppmomentet saknas kommer det inte att leda till avdrag (för saknat gruppmoment). Om friståendet däremot gör en paus där gruppmomentet skulle ha utförts kommer det däremot att medföra avdrag. Gruppmomentet måste alltså ersättas med andra övningar för att laget ska slippa avdrag.

PM 2

Senast den 21 april kommer PM 2 att skickas ut till anmälda lag. PM 2 kommer att innehålla mer detaljerad information gällande hur grenarna ska filmas och annan relevant information som vart man ska skicka filmerna.

Frågor skickas till ttknorr@gymnastik.se

Varmt välkomna!

/TTK i Norr

Publicerad: 2021-03-31

UPPTÄCK MER