Avbokningsregler

Avbokningsregler hos Gymnastikförbundet Öst från och med 2023-01-01

  • 31 dagar fri avbokning
  • Ändring av deltagare
    • inom 31 dagar före kursstart: administrativ avgift tillkommer på 250 kronor
    • inom 14 dagar: görs i mån av tid för en administrativ avgift om 250 kronor
  • Vid giltigt sjukintyg debiteras endast materialkod samt en administrativ avgift om 250 kronor. Det är upp till ansvarig för ny anmälan att kryssa i*/meddela att materialkod redan finns. Missas detta beställs en ny kod som sedan debiteras.

*Vid anmälan i Idrott Online finns det på en del kurser en ruta som ställer frågan om materialkod finns

 

 

FAQ

Jag har fått en kallelse till en kurs om tre veckor, men jag kan inte gå, vad ska jag göra?

SVAR: Eftersom det är mindre än 31 dagar kvar så kommer föreningen få betala för din kurskostnad. Ett alternativ är att du hittar en annan person som kan ta din plats. Då behöver du bara betala för materialkostnaden och för en adminkostnad för bytet. Hör i så fall av dig snarast med den andra personens fullständiga personnummer och e-postadress.

Jag tror jag har fått covid-19 och kan inte komma, måste jag ändå betala kursavgiften?

SVAR: Om du är sjuk behöver du uppvisa ett läkarintyg inom en vecka för att undvika att betala hela kursavgiften. Detta går att ordna digitalt om du ej kan besöka en vårdcentral. Dock tillkommer en kostnad för materialkoden samt en adminkostnad.

Min barnvakt har fått förhinder så jag kan inte delta på kursen i nästa vecka, kan jag avboka min kurs?

SVAR: Det är dessvärre inte ett giltigt skäl att inte delta på kursen. Eftersom det är mindre än 31 dagar kvar så kommer föreningen att få betala för din kurskostnad. Ett alternativ är att du hittar en annan person som kan ta din plats. Då behöver du bara betala för materialkostnaden och för en adminkostnad för bytet. Hör i så fall av dig snarast. (Då det är mindre än två veckor kvar innan kursen äger rum kan vi inte garantera att vi hinner, utan det bli i mån av tid.)

Mina barn har blivit sjuka så jag kan inte delta på kursen som börjar imorgon, kan jag boka in mig på en annan kurs?

SVAR: Om ditt barn är sjuk behöver du uppvisa ett läkarintyg inom en vecka. Detta går att ordna digitalt om du ej kan besöka en vårdcentral. Dock tillkommer en kostnad för materialkoden samt en adminkostnad.

Pernilla som är anmäld till kurs X nästa helg kan inte gå, men hennes ledarkollega tar gärna hennes ställe, kan ni hjälpa mig med det?

SVAR: Vi är måna om att hjälpa till så gott det går med den typ av situation. Men då det är mindre än två veckor kvar innan kursen äger rum kan vi inte garantera att vi hinner, utan det bli i mån av tid.

Kan jag ta med mig mitt barn på kursen?

SVAR: Att delta på våra kurser kräver 100% närvaro, så att ta med sig ett barn är inte ett alternativ. Undantag kan göras om det finns en annan vuxen på plats som ansvarar för barnet.

Pelle har angett fel mejladress vid anmälan och har därför varken fått kallelse eller materialkod och därför inte dykt upp på kursen. Måste han ändå betala kursavgiften?

SVAR: Den som anmäler en deltagare måste säkerställa att den fyllt i rätt mejladress i anmälan. Föreningen kommer i detta fall få betala kursavgiften. Kallelse och materialkod skickas ut cirka tre veckor innan kursstart, skulle detta inte komma så är det viktigt att man hör av sig och frågar hur detta kommer sig så att denna typ av situation kan undvikas.

Jag och min ledarkollega skulle gå helgens kurs tillsammans med nu är hon sjuk, kan jag avboka min plats?

SVAR: Det går tyvärr inte att avboka sig på grund av det. Vi hoppas du kan se det som en möjlighet att träffa nya personer och diskutera gymnastik med andra än från din egen förening.

Publicerad: 2023-02-14

UPPTÄCK MER