Lärande gymnastik

Lärande gymnastik är det stadium där barnen lär sig att träna för att ha kul, utmanas, röra på sig, träffa kompisar och börja utveckla sin egen inre drivkraft. De som vill satsa mer på sin gymnastik ska ges möjlighet att göra det.

Träningen

Träningen är gymnastikspecifik men med fortsatt fokus på allsidighet samt med ålders- och mognadsanpassad variation av övningar och uttrycksformer. De grundmotoriska färdigheterna är i centrum och sätts samman för att forma gymnastikspecifika övningar.

Ledaren och ledarskapet

Ledaren inspirerar barnen med spännande och individuellt anpassade utmaningar. Allsidighet och variation i träningen säkerställs genom smarta inlärningsmetoder och olika rörelse- och redskapsbanor. Ledare och barn arbetar tillsammans på ett lekfullt sätt mot individuella prestationsmål. Resultatmål förekommer inte.

Tävling

Tävling och resultat är inte i fokus. Tävlingar förekommer, men är då anpassade till att detta är ett lärande stadium och har särskilt utformade tävlingsformer och tävlingsregler.

Att tänka på

  • Vi vill att det allsidiga idrottandet ska fortsätta. Därför uppmuntrar vi våra utövare att hålla på med flera andra idrotter och olika gymnastikaktiviteter.

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer