Fem stora ljusglimtar inom Svensk Gymnastik

Kvinna i pose på tävling mot svart bakgrund

Läs GS Pelle Malmborgs fredagshälsning där han lyfter fram några av alla ljuspunkter inom Svensk Gymnastik.

När mycket känns tungt är det viktigt att lyfta blicken och synliggöra allt bra som vi gör inom Svensk Gymnastik. Under det senaste dryga året har vi tyvärr fått kommunicera mycket kring inställda aktiviteter, så därför tänkte jag idag koncentrera mig på fem positiva ljusglimtar:

  1. Utbildning. Utbildningsprojektet går på högvarv och jag är så förväntansfull inför alla de nya utbildningar som kommer lanseras till hösten. De kurser som kommer är efterlängtade och bland dem finns sex kurser i truppgymnastik, en hjälpledarkurs, hur trampolinen kan användas som hjälpredskap, idrottsnutrition och återhämtning, samt planering och periodisering. Vilket härligt smörgåsbord av kunskap vi har att se fram emot!
  2. Ledarskap. Genom utbildningar utvecklar vi alla våra ledare inom Svensk Gymnastik, men några får möjligheten att lyfta och utmana sig själva lite extra i samarbete med våra partners. Jag tänker på Rebecka Johansson i Alingsås IF Gymnastik som just har avslutat ledarprogrammet Eldsjäl 2.0 i samarbete med RF och Folkspel. Jag tänker också på Janie Ahlström i Motus Salto som kommer bli en del av SOK:s program Olympisk Offensiv. Stort grattis till er!
  3. EM i artistisk gymnastik - vilket fint mästerskap vi fick ta del av från tv-soffan. Otroligt roligt att gymnastiken finns med på SVT igen och stort grattis till alla fina prestationer med tre finalplatser i spetsen. Det kommer också bli extra roligt att följa sändningarna från Tokyo i sommar då det nu står klart att både Jonna Adlerteg och David Rumbutis kommer tävla och därmed skriva gymnastikhistoria.
  4. EM och JEM i trampolin och DMT blev nästa mästerskap att genomföras. Denna gång i Ryssland där den stora svenska delegationen med 19 gymnaster gjorde en imponerande insats och kom hem med både brons och silvermedaljer och ytterligare två finalplatser på seniorsidan. För mig var det också kul att börja stifta bekantskap med juniorerna, där många gjorde sitt första internationella mästerskap och presenterade sig på den arenan på ett alldeles strålande sätt.
  5. Träning för äldre. Gruppträningsverksamheten för äldre har haft en tuff period, så därför har det varit spännande att höra att det projekt som vi genomför via finansiering från RF nu börjar rulla ut. I veckan har en första inspirationsdag genomförts med några pilotföreningar och regioner där målet är att få ännu fler föreningar att erbjuda träning för äldre och att de föreningar som redan idag har verksamhet kan nå ännu fler medlemmar inom denna målgrupp.

Så, med de här fem punkterna som är ett axplock av allt positivt oh framåtriktat som händer inom Svensk Gymnastik går i varje fall jag in i helgen med rak rygg och en skön känsla i magen – heja Svensk Gymnastik!

Trevlig helg,

Pelle

Publicerad: 2021-05-07

UPPTÄCK MER