Gymnastikförbundet väljer Sitevision som nytt hemsideverktyg

I och med nedläggningen av hemsideverktyget i IdrottOnline har Gymnastikförbundet valt att arbeta med Sitevision för den nationella webben gymnastik.se och våra åtta regioner. Föreningar erbjuds att ansluta sig till samma verktyg.

Varför Sitevision?

Vi väljer hemsideverktyget Sitevision för att det möter våra krav på ett modernt verktyg och har den funktionalitet vi önskar. Information från Svensk Gymnastik berör många och vi ser att vi nu har större möjligheter att skapa olika typer av webbplatser i ett och samma system.

Företaget Sitevision är svenskägt, har svensk support och en säker svensk molntjänst. Många kommuner och större aktörer är kunder hos Sitevision. Framförallt ser vi resursfördelar med att flertalet andra specialförbund inom idrotten, som liknar gymnastiken organisatoriskt, valt samma verktyg.

Flera specialförbund har ihop med byrån Consid tagit fram ett antal moduler som utgör en bas för oss att arbeta med. Upplägget ger stora möjligheter för redaktörer att själva förvalta webbsidor. Alla moduler vi tar fram är tillgänglighetsanpassade och fungerar oavsett enhet. Detta erbjudande finns tillgänligt även för våra medlemsföreningar - mer om det längre ner.

Vad händer framåt nationellt och regionalt?

I början av hösten 2022 flyttas den nationella delen av gymnastik.se till Sitevision. I ett nästa steg flyttas regionernas webbplatser. Därefter stänger vi ner vår webbplats i IdrottOnline.

Vad händer framåt för föreningar?

Föreningar som använder IdrottOnlines hemsideverktyg måste som vi kommunicerat tidigare välja ett nytt verktyg senast 31 dec 2022. Detta datum gäller även om gymnastik.se flyttas innan. Läs mer om nedläggningen här.

Erbjudande för föreningar

För den gymnastikförening som vill byta till Sitevision finns ett erbjudande från Consid tillgängligt. Det gör det möjligt att använda samma verktyg och byrå som Gymnastikförbundet arbetar med.

Lösningen erbjuds alla föreningar anslutna till Gymnastikförbundet, till en kostnad för föreningen baserad på medlemsantal. Exempel: För en förening med under 500 medlemmar är totalkostnaden för uppstart av er nya webbplats 6 500 kr, därefter är kostnaden 200 kr/månad för licens och drift + valfri supporttjänst 360 kr/månad (alla priser är inklusive moms).

Läs mer erbjudandet här: Idrottspaketet ny webbplats till Gymnastikföreningar_Consid.pdf Pdf, 1 MB.

För mer information eller frågor, kontakta Louise Ohlin louise.ohlin@consid.se

Publicerad: 2022-06-22

UPPTÄCK MER