Nu finns Gymnastikmärket med nya nivåer

En bild

Kicka igång nästa termin med nya övningar från Gymnastikmärket, som är din guide och inspirationskälla för idrottslektionen eller föreningsträningen.

Gymnastikmärket är framtaget för att på ett enkelt och roligt sätt främja den grundmotoriska rörelsen bland barn och unga, samt visa på hur mycket rörelseglädje en kullerbytta eller ett bockhopp faktiskt kan ge. Materialet är framtaget med Gymnastikförbundets expertis inom gymnastik och grundmotorisk träning. Målet är att sprida kunskap och inspiration till skolor och föreningar runt om i landet.

Gymnastikmärket är en guidande handledning (pdf + video) för dig som ledare i en gymnastikförening eller som jobbar med rörelse inom grundskolan. Materialet kan ses som ett komplement för att hitta inspiration eller användas i sin helhet för gymnastikträningen eller idrottslektionen. Nu är materialet uppdaterat med tre helt nya nivåer och massor av övningar, så in och testa på nästa pass!

Övningarna i Gymnastikmärket kan anpassas efter svårighetsgrad där nivåerna går från 1-9 i en ökande skala. Rörelse ska vara till för alla, oavsett nivå eller funktion och därför finns det även övningar för paragymnastik i Rörelsebanken.

Läs mer om Gymnastikmärket här!

Publicerad: 2022-11-29

UPPTÄCK MER